19 apr 2017

Alle Kandidaten Flevopenningen 2017 zijn bekend

Het Ondernemersgala op Urk met 560 gasten is al uitverkocht. In de categorie Flevopenning Innovatief 2017 heeft de vakjury de 3 genomineerden bekendgemaakt. Het gaat om de stichting Masterplan Duurzame Visserij (MDV), Skrepr (beiden van Urk) en Magnatech International uit Dronten.

Grootste editie ooit

De winnaars van de 4 Flevopenningen Toponderneming, Participatie, Comakership en Innovatie worden bekendgemaakt tijdens het 13e Flevopenningen Ondernemersgala dat 19 mei  2017 bij Balk Shipyard op Urk plaatsvindt. Met 560 ondernemers, bestuurders en hoogwaardigheidsbekleders is deze editie van het Flevolandse Ondernemersgala de grootste ooit.

Genomineerden Flevopenning Innovatie

  • Het innovatieproject Masterplan Duurzame Visserij (MDV) is erop gericht om baanbrekende innovaties te onderzoeken en te realiseren in de Nederlandse visserijsector. Een ecologisch en economisch duurzaam verdienmodel is daarbij het doel. Herstructurering van de visserijvloot is pure noodzaak omdat de huidige vissersschepen een ontoereikend of risicovol verdienmodel te zien geven.
  • Magnatech International BV te Dronten is een technologieontwikkelaar en uitvoerder in de markt van pijpleidingen voor olie & gas, petrochemie, power, water en voeding (op kleine schaal). Ter plekke (in fabriek/fabshop en open veld, voornamelijk in Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa) zorgt zij met totaaloplossingen dat de pijpen met zeer hoge kwaliteit gelast worden.
  • Skrepr te Urk is een jong, zeer sterk groeiend software ontwikkelingsbedrijf dat tevens full service ICT ondersteuning biedt. Skrepr heeft een uniek softwarepakket ontwikkeld voor het loten en matchen van objecten waar meer vraag is dan aanbod.  Het Loting en Matchingssysteem (LMS) dat wordt gebruikt door o.a. de gemeente Amsterdam voor het onderwijs, is ontwikkeld in samenwerking met twee professoren van de VU en is gebaseerd op Nobelprijs-winnende algoritmen.