Binnendijks industrieterrein Flevokust Haven geopend

7 nov 2019

Het binnendijkse industrieterrein Flevokust Haven is geopend door gedeputeerde Jan-Nico Appelman en wethouder Janneke Sparreboom van gemeente Lelystad. Het industrieterrein van Flevokust Haven is bouwrijp en klaar om bedrijven te ontvangen. Het binnendijkse industrieterrein vormt samen met de buitendijkse haven de Flevokust Haven.

Unieke potentie

De buitendijkse haven is inmiddels een jaar in bedrijf. Er kan nu ook gebouwd worden op het binnendijkse industrieterrein. De unieke potentie van deze locatie midden in Nederland en in het hart van het IJsselmeergebied kan zo optimaal tot wasdom komen. Er is al veel belangstelling vanuit het bedrijfsleven. 

Uniek knooppunt voor nieuwe bedrijven

Flevokust Haven is net als Amsterdam Lelystad Airport en het bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark van bovenregionaal belang. Door deze ontwikkelingen ontstaat een krachtig logistiek knooppunt in Flevoland. Gedeputeerde Appelman: ‘Flevoland is aantrekkelijk en uniek voor nieuwe bedrijven. Dit is goed voor de werkgelegenheid en de Flevolandse samenleving.’