20 apr 2017

De 7 Flevolandse landschapskunstwerken in een app

Nergens op de wereld vind je zoveel landschapskunstwerken bij elkaar als in Flevoland. Op 22 april 2017 was het 40 jaar geleden dat het 1e landschapskunstwerk ‘Observatorium van Robert Morris’ bij Lelystad werd geopend. Een mooi moment om aandacht te geven aan dit unieke product.

Beter beleefbaar maken

Om de 7 landschapskunstwerken beter beleefbaar te maken, heeft Toerisme Flevoland in opdracht van provincie Flevoland 4 gratis fiets- en autoroutes ontwikkeld. De routes zijn te berijden en beluisteren met de Izi.TRAVEL app voor de smartphone. De audiotours geven via gps de juiste informatie per kunstwerk. Foto’s, audio en video vertellen over de achtergronden van het kunstwerk. Daarnaast krijgen gebruikers onderweg bij ieder kunstwerk ook een aantal leuke tips voor bezienswaardigheden of leuke restaurants in de buurt.

Meer informatie bij de kunstwerken

De Izi.TRAVEL app wordt wereldwijd gebruikt. De Flevolandse routes zijn daarom ook in het Duits en Engels te beluisteren.  Naast de ontwikkelde routes heeft provincie Flevoland ook gezorgd voor meer informatie bij de kunstwerken zelf. Deze informatieborden geven een uitleg over het kunstwerk en informatie over de natuur en de omliggende regio. Ook wordt in juni 2017 de Flevolandse landschapskunst extra onder de aandacht gebracht door Omroep Flevoland. De omroep zendt een serie over alle landschapskunst in Flevoland uit.

Meer informatie

Alle informatie over landschapskunst is terug te vinden op ookflevoland.nl/landart. De 4 audioroutes zijn via de Izi.TRAVEL app gratis te downloaden voor smartphonegebruikers. Zoek op Land Art Flevoland. De fietsroutes zijn terug te vinden op de app Fietsknoop. Kijk voor alle informatie over de Izi.TRAVEL app op ookflevoland.nl/izitravel.