Nieuw veldstation en beheerkantoor Oostvaardersplassen geopend

24 jun 2019

Het nieuwe veldstation voor onderzoek bij de Oostvaardersplassen werd vrijdag 21 juni 2019 feestelijk geopend. Ook het nieuwe beheerkantoor van Staatsbosbeheer is officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Michiel Rijsberman hees in aanwezigheid van medewerkers van Staatsbosbeheer, provincie Flevoland, gemeente Lelystad en andere betrokkenen de vlag van Nationaal Park Nieuw Land.

Onderzoek en educatie

Het gebouw, ontworpen door Van Veen Architecten uit Rotterdam, biedt kantoorruimte voor de beheerders van de Oostvaardersplassen. Ook is er een veldwerkstation voor onderzoek en educatie gerealiseerd. Provincie Flevoland heeft hier een bijdrage aan geleverd. De werkschuur voor de machines en trekkers is ook geïntegreerd in de nieuwbouw. Het voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Onderzoek beleven

Een belangrijke kernwaarde van Nationaal Park Nieuw land is onderzoek. In Nieuw Land wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, in samenwerking met universiteiten. De eerste studenten maken al gebruik van het veldstation. In het veldstation kunnen bezoekers meekijken met de onderzoekers. Schoolklassen kunnen er studenten en onderzoekers ontmoeten die vertellen over hun onderzoek.

Michiel Rijsberman opent het veldstation

Binnenin het veldstation