21 dec 2017

Provincie Flevoland investeert ook in 2018 weer volop in de Podiumkunsten

De provincie investeert ook in 2018 weer volop in de podiumkunsten in Flevoland. Dit jaar ontvangen 16 culturele instellingen subsidie voor de organisatie van professionele podiumkunstfestivals, concerten of voorstellingen. Bij het besluit over de podiumkunstsubsidies laat de provincie zich adviseren door de Adviescommissie Podiumkunsten Flevoland.

Jaarlijkse subsidies

Op basis van de Cultuurnota ‘Typisch Flevoland, net even anders 2017-2020’ en de bijbehorende nadere regels ‘Projecten Podiumkunst 2018’, wordt er voor de podiumkunsten gewerkt met jaarlijkse subsidies. Voor 2018 zijn deze toegekend aan: BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, Festival Twee Turven Hoog, Internationaal Zomerfestival Travelling in Baroque, Sunsation, Who’s Next – International Chamber Music Competition, Apollo Ensemble, Toneelgroep Jan Vos, Corrosia, Wereldfestival, Klankkaatser, Almere Havenfestival, NOPPOP, WIJ-Landfestival en Uitgast.

Voor elk wat wils

Michiel Rijsberman, gedeputeerde Kunst en Cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten: “Het betreft een interessante mix van uiteenlopende en bijzondere projecten. Van de grootschalige waterproductie MARE door theatergezelschap Vis à Vis in Almere tot een intiem klassiek concert in de Bethelkerk op Urk in het kader van het festival Travelling in Baroque. Ook in 2018 kunnen de liefhebbers van de podiumkunst weer genieten van al dat moois dat hier in Flevoland ten tonele wordt gebracht. Er is voor elk wat wils”. In totaal is er door provincie Flevoland voor 2018 een bedrag van € 523.704 aan podiumkunstsubsidies verstrekt.