Het gebied

De Grote Trap is zo'n 10 kilometer lang en 100 meter breed. Het ligt tussen de fietsbrug over de A6 en het Horsterwold bij Zeewolde. Wanneer het gebied toegankelijk is gemaakt, fietst u straks tussen koeien en water vol planten en kleine dieren. U kunt picknicken langs de route en vissen langs de waterkant. Vogelaars kunnen in uitkijkhutten kijken naar vogels. Fietsen over de Grote Trap brengt u langs prachtige ruigtes, kleurrijke bloemenvelden en typische Flevolandse vergezichten. Tijdens een tocht over de Grote Trap leert u Flevoland echt kennen.

Fietsen

Het fietspad is straks bereikbaar via de nieuw aan te leggen parkeerplaats bij de Vogelweg en bij de Kop van het Horsterwold. Dit is aan het begin en het eind van de fietsroute. De Grote Trap kruist de Vogelweg, Ibisweg en Schollevaarweg. Automobilisten worden geattendeerd op overstekende fietsers. Daarnaast wordt de aansluiting zo ontworpen dat fietsers niet achteloos de weg op kunnen rijden.

Koeien

De koeien die er komen zijn van het ras Hereford. Dit ras staat bekend als rustig en vriendelijk.

Faciliteiten

Er komen enkele schuilhutten voor fietsers die in een regenbui terechtkomen. Daarnaast worden er picknickbanken geplaatst.

Kaart van de grote trap