Jezus Leeft

Provinciale Staten (PS) staan aan het hoofd van de provincie. Ze zijn de volksvertegenwoordigers van de inwoners van Flevoland. Eens in de 4 jaar kiezen de inwoners van de provincies de leden van PS. Dat gebeurt dit keer op woensdag 20 maart 2019. Meer informatie over Jezus Leeft Flevoland vindt u via onderstaande links:

Bekijk de verkiezingsvideo van Jezusleeft op YouTube. Deze link opent in een nieuw venster.

Jezus Leeft geeft God alle macht in de politiek

Maurits Jan Westhoven woont in een drukke stad, maar lijkt misschien wel een beetje op een roepende in de woestijn. Met een stevig postuur, een fikse baard en een rode trui aan met de opdruk Jezus Leeft. Toch heeft de Flevolandse lijsttrekker van de gelijknamige partij genoeg te zeggen. Op gezag van God.

Richting geven

Westhoven maakt geen alledaags leven mee. Hij heeft in het verleden een paar verkeerde keuzes gemaakt. Maar daar wil hij liever niet meer over praten. Wel over God en Zijn Zoon Jezus Christus. De Redder en Verlosser van de wereld, die hij tegenwoordig looft en prijst in razendsnelle rapteksten. “God gelooft nu eenmaal niet in hopeloze mensen. Bij Stichting de Hoop heb ik Hem leren kennen en me ook verdiept in de Bijbelse waarden. Via de kerk die wij daar bezochten, ontmoette ik ook onze partijleider. Hij heeft mij gestimuleerd om me aan te sluiten bij Jezus Leeft. Want wij geloven dat juist Bijbelse waarden richting kunnen geven in het leven van iedereen. Ook in de politiek.”

Bijbelwoorden

Hij onderstreept zijn uitspraken regelmatig met een Bijbelwoord. “In de laatste zin van het boek Rechters staat: En er was in die tijd geen koning in Israël. Ieder deed wat goed is in eigen ogen. Dat zien we nu ook. Mensen doen wat goed is in eigen ogen. Wij willen in de politiek juist duidelijk maken dat het goed is wat God doet. In de Bijbelse tijd deed de profeet Daniël dat ook.”

Verkiezingsprogramma

Dus stelde Westhoven in klare taal een kort en krachtig verkiezingsprogramma voor de provincie Flevoland op. “Weet je dat de Oostvaardersplassen overbevolkt raken? Daarom door afschieten en het vlees verkopen dit probleem oplossen.” Heel eenvoudig, vindt hij. “Het kan volgens Jezus Leeft allemaal zoveel simpeler. Ik weet dat er ook christenen zijn die anders over dieren denken. Best een beetje jammer misschien dat we van mening verschillen, maar ook niet heel erg.” De volgende vraag dan maar. Wist je dat de omwonenden van Lelystad Airport de dupe worden van uitbreiding?  Daarom geen uitbreiding. Bovendien is het ook nog eens slecht voor het milieu.” Maar de verwachte toename van werkgelegenheid dan? “Ik vind het milieu belangrijker dan de economie,” stelt Westhoven. “Jezus Leeft kiest echt voor een radicale boodschap. Jezus was tenslotte ook heel radicaal.”

Reacties

Ondertussen is God lang niet voor iedereen heilig. Westhoven weet heel goed dat de vaste waarheden die hij verkondigt door veel andere mensen stellig in twijfel worden getrokken. “Wij zijn ook wel gewend aan weerstand,” zegt hij. “Maar wij willen ons geluid gewoon laten horen. Ik krijg ook heel veel positieve reacties hoor, ook van mensen die niet geloven. Laatst zei iemand tegen mij: met die God van jou heb ik niet zo veel, maar jullie standpunten spreken me aan. Een boodschap brengen, daar gaat het ons om,” vertelt hij eerlijk. “Misschien nog wel iets meer dan om de zetels zelf.”

Zetel

Want een zetel heeft de partij van evangelist en oprichter Joop van Ooijen nog nooit gehaald. Niet tijdens een gemeenteraadsverkiezingen, niet tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en ook niet tijdens een stemming voor Provinciale Staten. “Wel veertig steunverklaringen,” lacht Westhoven. “Daarom kunnen we nu ook meedoen.” Binnenkort gaat Westhoven op campagne. Posters plakken, in zijn eentje. “Wel jammer dat ik hier in Flevoland het enige gezicht van Jezus Leeft ben,” vindt hij. “Stel je nu eens voor dat we twee zetels halen…”

Jezus Leeft

Naam: Maurits Jan Westhoven
Partij: Jezus Leeft
Huidig aantal zetels: geen
Streefaantal zetels: 1
Politieke inspirator: Florens van der Spek (partijleider Jezus Leeft)
Mooiste plek in Flevoland: Lepelaarplassen

Dit verhaal is geschreven door Gerrit-Jan Tempelman, bedrijfsjournalist Provincie Flevoland