PVV

Provinciale Staten (PS) staan aan het hoofd van de provincie. Ze zijn de volksvertegenwoordigers van de inwoners van Flevoland. Eens in de 4 jaar kiezen de inwoners van de provincies de leden van PS. Dat gebeurt dit keer op woensdag 20 maart 2019. Meer informatie over Partij voor de Vrijheid (PVV) vindt u via onderstaande links:

Bekijk de verkiezingsvideo van de PVV op YouTube. Deze link opent in een nieuw venster.

PVV bewijst zijn waarde vanuit keiharde euro’s

‘Stop de verkwisting.’ Die boodschap moet zich de komende tijd gaan uitbetalen voor lijsttrekker Chris Jansen en zijn PVV-fractie. Bij een goede verkiezingsuitslag hoopt de partij nu eindelijk ook eens zijn waarde te kunnen bewijzen in het college. “We hoeven het niet overal over eens te zijn.”

Vrijheid

Tweemaal nam de Partij Voor de Vrijheid in Flevoland deel aan de Provinciale Statenverkiezingen. Tweemaal behaalde de partij zes zetels. Tweemaal werden de geestverwanten van Geert Wilders vervolgens verbannen naar de oppositierangen. Voor lijsttrekker Chris Jansen mag driemaal nu wel eens een keertje scheepsrecht zijn. “Wij willen graag meebesturen,” zegt hij overtuigd. “Dan kunnen we laten zien dat we ook in het bestuur nog steeds echt kritisch zijn, maar dat er wel valt samen te werken. We willen met iedereen afspraken maken die daarvoor open staat. Natuurlijk zijn we het niet in alles eens, maar dat hoeft ook niet. Wat ons betreft maken we een akkoord vanuit de standpunten die we delen. Daarbuiten krijgen alle partijen de ruimte om zelf te manoeuvreren. Wil iemand een kunststukje doen met glasvezel in het buitengebied? Dat mag. Hebben anderen ook een plan rondom de zorg? Goed. Op onze beurt vragen wij dan graag aandacht voor islamisering. Weliswaar allemaal geen kerntaken van de provincie, maar het zijn wel elementen die voor een afzonderlijke partij en onze inwoners belangrijk zijn. Laten we elkaar daarom vrijheid gunnen.”

Klimaat

Politiek is dus geven en nemen. Maar wel tegen de juiste prijs alsjeblieft, vindt Jansen. Geld is tenslotte een kostbaar goed. “We moeten onze euro’s doelmatig besteden. Duidelijk laten zien waar de bedragen precies heen gaat. Geef alleen maar geld uit als je vooraf ook weet wat het oplevert.” Geen kapitalen naar klimaat en duurzaamheid dus. “Het klimaat ontwikkelt zich al eeuwenlang in golfbewegingen. Daar hebben wij als mensen heel weinig invloed op. Een uitbarstende vulkaan in IndonesiĆ« stoot evenveel koolstofdioxide uit als alle dieren op aarde in een jaar. Als het tegenzit, kan het klimaatakkoord zomaar duizend miljard euro gaan kosten, terwijl wij maar een heel klein radartje zijn in het geheel. Vind ik keihard verkwisting.” Ook bij de Europese Unie wil de PVV graag vandaan blijven. “De lobbyactiviteiten richting de EU vinden wij overbodig. Zolang we meer aan de EU betalen dan er binnenkomt, moeten we de hand op de knip houden. Volgens ons kun je veel beter samenwerken met overheden in de omgeving.”

Vervoer

Jansen zou het provinciale geld veel liever dichterbij huis uitgeven. Aan de A27, de N50/A50 en de A6. Aan goede fietspaden, aan een tunnel onder het Ketelmeer, aan de IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam en aan een Stichtselijn tussen Utrecht en Almere. “Flevoland moet goed bereikbaar zijn voor iedereen. Leg daarom goede voorzieningen aan, zonder alle poespas. Hou wat ons betreft dus op over snelfietsverbindingen en dergelijke.” Stop ook met praten over ‘nieuwe natuur’, adviseert Jansen. “Als je nieuwe natuur aanlegt, is het ook geen natuur meer, want natuur ontstaat vanzelf. Wij vinden dierenwelzijn en toegankelijke natuur belangrijk, maar daar hoeft volgens ons niet zo veel geld heen.”

Keuzes 

Iedere inwoner van Flevoland mag weten hoe zijn belastinggeld dan wel wordt besteed. Chris Jansen en zijn collega’s praten de burger graag persoonlijk bij. Daarom gaan ze de komende tijd de straat op. Terug op het provinciehuis wacht hen eind maart een spannende dag. Een dag van keuzes en nieuwe kansen.

PVV

Naam: Chris Jansen
Partij: Partij voor de Vrijheid (PVV)
Huidig aantal zetels: 6
Streefaantal zetels: 6
Politieke inspirator: Geert Wilders (fractievoorzitter PVV in Tweede Kamer)
Favoriete plek in Flevoland: de oer-Hollandse plaats Urk

Dit verhaal is geschreven door Gerrit-Jan Tempelman, bedrijfsjournalist Provincie Flevoland