Voor wie is de Regiotaxi

Regiotaxi Flevoland is voor iedereen. Het tarief is afhankelijk van de lengte van de rit, de beschikbaarheid van openbaar vervoer en van gemeentelijke indicaties. Bij de ritreservering moet u aangeven met hoeveel personen u reist. Maximaal 3 kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee met een betalende volwassene. Daarnaast mogen reizigers met een Wmo-vervoerspas één persoon tegen reductietarief meenemen. Reizigers die een indicatie voor begeleiding of een OV-begeleiderskaart hebben, mogen gratis een begeleider meenemen. Dit moet u wel aangeven bij de ritreservering.

Reizigers met Wmo-indicatie

Voor mensen die van hun gemeente een indicatie hebben gekregen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gelden lagere tarieven. U moet dan wel een vervoerspas hebben. Informeer bij uw gemeente voor het aanvragen van een vervoerpas en voor de voorwaarden.

Regio's

Regiotaxi Flevoland rijdt in de gemeenten Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Lelystad. In Lelystad is het vervoer alleen bestemd voor reizigers met een Wmo-indicatie, in de overige gemeenten mag iedereen gebruik maken van het systeem. Uw plaats van vertrek of uw bestemming moet altijd in één van deze gemeenten liggen. De maximale lengte van een rit is 25 kilometer. In de Noordoostpolder is dit voor mensen met een Wmo-indicatie 35 kilometer. Wilt u verder reizen met de Regiotaxi, dan betaalt u voor het verdere traject het commercieel tarief.