Fietspad Houtribdijk

Het fietspad tussen Lelystad en Enkhuizen is volledig afgesloten in verband met de werkzaamheden aan de Houtribdijk. De aannemer heeft een pendeldienst ingesteld voor fietsers en bromfietsers. Lees hier alle informatie. Vanaf 1 juli 2019 is het fietspad definitief weer beschikbaar.

Werkzaamheden

Het fietspad gaat tijdelijk dicht omdat Rijkswaterstaat de Houtribdijk versterkt met zand en steen aan de IJsselmeerzijde. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de dijk aan de veiligheidsnormen voldoet. De werkzaamheden duren tot medio 2020. Het deel tussen Lelystad en Trintelhaven krijgt zo'n 1,2 miljoen ton nieuwe breuksteen (kleine steenblokken). De Houtribdijk is smal; omdat de N307 de komende jaren open blijft voor het autoverkeer heeft aannemer de ruimte op en naast het fietspad nodig om zijn werk te kunnen doen. Ook gebruikt de aannemer het fietspad voor de aan- en afvoer van materieel en stenen.

Versterking Houtribdijk

De Houtribdijk houdt als een grote golfbreker het water van het Markermeer en IJsselmeer in toom en is daarmee belangrijk voor de waterveiligheid van alle provincies rond het IJsselmeergebied. Kijk op de website van Rijkswaterstaat voor meer informatie over de dijkversterking.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via 0800 - 8002.