N302 Houtribweg

Wat we gaan doen

Waar

Kruising N302 Houtribweg/IJsselmeerdijk

Wanneer

maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari 2019

Hinder

nog niet bekend

Reisinformatie

volgt zodra bekend

Februari 2019

Tijdens het plaatsen van de verkeerslichten en het aanbrengen van de lussen in de weg zullen kortstondige afsluitingen van de Houtribweg en IJsselmeerdijk plaatsvinden. Exacte informatie hierover en ook de definitieve planning volgt zodra deze bekend is.

Werkzaamheden

Door de aanleg van Flevokust Haven langs de IJsselmeerdijk is het (vracht)verkeer van en naar de IJsselmeerdijk flink gegroeid. De kruising Houtribweg/IJsselmeerdijk wordt hierop aangepast zodat dit verkeer veilig de Houtribweg op en af kan.

Inrichting kruising

De kruising wordt voorzien van verkeerslichten. Er komt een speciaal vak voor rechtsafslaand verkeer vanaf de Houtribweg en ook op de IJsselmeerdijk krijgt linksafslaand en rechtsafslaand verkeer een eigen opstelvak. Op deze manier kan het doorgaande verkeer op de Houtribweg zo veel mogelijk doorgang vinden.

Planning december 2018

In december is het extra asfalt aangebracht dat nodig is. Het rechtsafvak op de Houtribweg is tot plaatsing van de verkeerslichten buiten gebruik in verband met de veiligheid.

Planning februari 2019

In februari worden de verkeerslichten geplaatst. Bij het plaatsen van de verkeerslichten worden ook de lussen in de weg gefreesd. Deze lussen meten het aanbod van het verkeer: alleen bij aanbod van of naar de IJsselmeerdijk zal het doorgaande verkeer op de Houtribweg moeten wachten. Het doorgaande verkeer op de Houtribweg kan daarmee zo veel mogelijk doorrijden.

Meer informatie

Volg onze Twitteraccounts @FlevoWegen en @FlevoVaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566 of stuur een e-mail naar secretariaatinfra@flevoland.nl.