N302 Houtribweg

Wat gaan we doen

Waar

N302 Houtribweg van de rotonde Markerwaarddijk tot en met de rotonde Parlaan. De rotonde Markerwaarddijk blijft toegankelijk, de rotonde Parlaan is afgesloten.

Wanneer

Maandag 19 maart tot en met vrijdag 30 maart 2018

Hinder

Verkeershinder en extra reistijd door omleidingsroute

Reisinformatie

Omleidingsroute doorgaand verkeer

De N302 Houtribweg wordt afgesloten tussen de kruising met de Zuigerplasdreef en de rotonde met de Markerwaarddijk. Doorgaand verkeer tussen de A6 en de Markerwaarddijk (Enkhuizen) moet omrijden via de Zuigerplasdreef en de Houtribdreef. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Kaartje met de omleidingsroute

Omleidingsroute bestemmingsverkeer

Bestemmingsverkeer voor Bataviastad, het Golfpark, Houtribhoogte en Parkhaven dient ook van de omleidingsroute via de Zuigerplasdreef en de Houtribdreef gebruik te maken.

Bestemmingsverkeer Flevo Golf Resort wordt bij de rotonde Parlaan langs de werkzaamheden geleid en kan alleen van en naar de richting A6. Verkeer richting Bataviastad/Enkhuizen moet omrijden via de Houtribweg, Zuigerplasdreef en de Houtribdreef.  

Bedrijven aan de Overstag en IJsselmeerdijk blijven bereikbaar vanuit de richting A6. Ook het fietspad is tijdens de werkzaamheden gewoon geopend.

Werkzaamheden

Werkzaamheden Parlaan

De rotonde Houtribweg/Parlaan wordt voorzien van nieuw asfalt. Naast het asfalteren van de rotonde worden ook nieuwe bomen aangeplant.

Vorig najaar is de Houtribweg vanaf de rotonde met de Markerwaarddijk tot de rotonde met de Parlaan van nieuw asfalt voorzien. Omdat tijdens het stormseizoen geen werkzaamheden uitgevoerd mogen worden aan de dijk, moest het asfalteren van de rotonde Parlaan, die zich bevindt op de grens van het dijklichaam, wachten tot het nieuwe jaar. Deze laatste werkzaamheden vinden vanaf 19 maart 2018 plaats. Daarmee wordt het onderhoud aan dit traject van de Houtribweg afgerond.  

Werkzaamheden Markerwaarddijk

Tegelijk met de werkzaamheden aan de rotonde Parlaan, worden op de Markerwaarddijk afrondende werkzaamheden verricht aan de middengeleiders. Hiervoor gaat op de Markerwaarddijk de afrit richting Houtribhoogte en Parkhaven tijdelijk dicht. Bestemmingsverkeer voor Houtribhoogte en Parkhaven en verkeer richting Enkhuizen wordt via de Museumweg om de werkzaamheden heengeleid. Deze werkzaamheden gaan maximaal twee nachten duren. Een exacte planning hiervan is nog niet bekend.

Meer informatie

Volg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566.