N305 Waterlandseweg / A6

Wat gaan we doen

Waar

Afsluiting van de N305 Waterlandseweg tussen de A6 en de Kemphaan (inclusief afsluiting kruispunt Kemphaanweg/Waterlandseweg)

Wanneer

Vrijdag 6 april 20.00 uur tot maandag 16 april 5.00 uur 2018

Hinder

extra reistijd door omleidingsroutes

Reisinformatie

Bewoners van Overgooi en bedrijven op en rond stadslandgoed De Kemphaan te Almere krijgen in april 2018 te maken met omleidingen.

10 dagen lang omleiding vanuit/naar Overgooi

De werkzaamheden veroorzaken voor bewoners van Overgooi tijdelijk overlast. Om per auto westwaarts naar Almere Haven of Stad te gaan, kunnen zij tijdelijk de kruising van de Meentweg en de Waterlandseweg bij de Kemphaan niet gebruiken. Omdat de wegen ter plekke vaak smal zijn, adviseert de provincie om Overgooi niet via dezelfde route uit te rijden als binnen te rijden.

Wijk uit via Gooimeerdijk

Het dringend advies is om langs het Kloosterbos via het Rooibos de richting van de Gooimeerdijk-Oost in te slaan. En vandaar rechtsaf naar Almere Haven en verder richting Amsterdam of linksaf richting Gooiseweg en Zeewolde, A27 etc.

Wijk in via kruising N305 met Merelweg

Om vanuit het oosten (A27) naar Overgooi (terug) te komen, wordt aangeraden om de Waterlandseweg te volgen tot de kruising met de Vogelweg/Merelweg. Verkeer rijdt dan via de Merelweg, Meesweg en het Kloosterbos de wijk in.

De Kemphaan bereikbaar vanuit oosten (A27)

Ondernemers, werknemers en bezoekers van bedrijven op en rond stadslandgoed De Kemphaan kunnen tijdens de werkzaamheden aan de kruising hun bestemming via de Waterlandseweg wel bereiken. Zij gelden als bestemmingsverkeer. Komende vanuit de kant van de Vogelweg of A27 kan bestemmingsverkeer ongeveer 50 meter voor de kruising over stalen platen door de berm om over de Kemphaanweg verder te rijden.

Stortplaats Braambergen

Vrachtwagens met de bestemming stortplaats Braambergen komen tijdens de afsluiting ook alleen vanuit het oosten. De vrachtwagenchauffeurs wordt gevraagd een scherpe bocht naar rechts te nemen en met hun trucks over stalen platen verder naar de stortplaats te rijden.

OV tijdens afsluiting Waterlandseweg 6-16 april

  • Lijn 159: Vanuit Zeewolde volgt de 159 de Vogelweg tot aan A27 richting Almere, A6 richting Amsterdam,  dan de afslag Almere stad afslag 5. Bij de verkeerslichten linksaf, daarna wederom  eerste verkeerslichten linksaf (Veluwezoom) Bij rotonde linksaf, dan doorrijden naar busbaan en deze opdraaien. Vanuit Almere rijdt de bus tot net voor halte Veluwsekant de normale route,  ter hoogte van de kruising Veluwezoom rechtsaf (busbaan). Dan de busbaan doorrijden tot aan T-kruising niet rechtsaf naar ’t Oor maar linksaf. Hierna eerste rechtsaf (=oude Waterlandseweg), bij verkeerslichten rechtdoor A6 oprijden, hierna A27 op en A27 afslag Vogelweg eraf (Hollandse Hout ) einde weg linksaf Vogelweg. Daarna op route.
  • Lijn 160: Lijn 160 rijdt een gewijzigde route en doet hiermee Almere Hout aan. Richting CS om 10:35-12:35-15:35-17:35-19:35-21:35 en 23:35. Vanaf CS vertrekt de lijn 160 de reguliere tijden en rijdt dan via Almere Hout. Daarnaast rijdt er een pendelbusje tussen Almere ‘t Oor en De Kemphaan via Almere Hout lijn 326 (Keolis).  

De dienstregeling van de buslijn

Dienstregeling van de bus

Afsluiting Waterlandseweg bij viaduct over A6

(Werk aan toerit en afrit A6 bij Waterlandseweg. Foto: Rijkswaterstaat)

Vanaf vrijdag 6 april 20.00 uur tot maandag 16 april 2018 5.00 uur is de Waterlandseweg vanaf de Meentweg tot na het viaduct over de A6 dicht. Ook de afrit Almere Stad vanuit Amsterdam is in deze periode afgesloten. De oprit Almere Stad richting Lelystad is dicht van vrijdag 6 april 20.00 uur tot donderdag 26 april 2018. Aldus aannemer Parkway6 in opdracht van Rijkswaterstaat.

Omleiding

  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde/Lelystad wordt omgeleid via de dreven, Tussenring, Buitenring en/of de A27.
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Utrecht wordt omgeleid via de A6 richting knooppunt Muiderberg, de A1 richting Hilversum/Amersfoort en de A27.
  • Verkeer vanuit de richting Amsterdam/Amersfoort naar Almere Stad wordt geadviseerd om via afrit Stedenwijk (3), de Stedendreef en de Havendreef naar Almere Stad te rijden.
  • Verkeer vanuit de richting Amsterdam naar Zeewolde, wordt bij knooppunt Muiderberg omgeleid via de A1 en de A27.
  • Verkeer vanuit de richting Utrecht naar Almere Stad wordt omgeleid via de A27 en de A6.

Het is mogelijk dat het verkeer in en rondom Almere tijdens de afsluiting van de Waterlandseweg ernstige hinder ondervindt.

Werkzaamheden

In de periode dat aannemer Parkway6 voor Rijkswaterstaat de Waterlandseweg afsluit ter hoogte van de toe- en afritten van de A6, gaat aannemer KWS voor de provincie ook aan het werk. Zoals aan de bestaande brug over de Lange Wetering. Ook wordt er een nieuw, betonnen fietspad aangelegd vanaf het Stevenspad naar het brugdek. Tot slot worden ter plekke nog enkele bomen geplant. Door de wegwerkzaamheden te laten samenvallen wordt zoveel mogelijk geprobeerd hinder voor verkeer te beperken.

Kruising Meentweg op de schop

De kruising Kemphaanweg / Meentweg / Waterlandseweg gaat in deze periode op de schop. De kruising wordt opgeknapt om haar op hetzelfde onderhoudsniveau te brengen als de rest van de verdubbelde Waterlandseweg.

Meer informatie

Informatie over de werkzaamheden ten behoeve van de verbreding van de A6 vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl . U kunt zich daar ook abonneren op de nieuwsbrief van het project. Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 - 8002.