Elburgerbrug

Wat gaan we doen

Waar

De Elburgerbrug bij Elburg

Wanneer

Afsluiting van dinsdag 22 mei 20.00 uur tot en met donderdag 7 juni 2018 6.00 uur.

Hinder

Voor wegverkeer is er een omleidingsroute. Dit wordt met borden aangegeven. Voor vaarverkeer met een doorvaarthoogte groter dan 5,40 meter is de brug alleen tijdens bloktijden geopend. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen de bug lopend oversteken.

Reisinformatie

Wegverkeer

Er zijn twee verschillende omleidingsroutes voor het wegverkeer. De noordelijke route loopt via de N306, N50 en A28 (Kampen/Wezep). De zuidelijke route loopt via de N306, N302, A28 en N310 (Harderwijk/Nunspeet). De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen aan één zijde van de burg wel passeren. (Brom)fietsers zullen op de brug moeten afstappen en lopen.

omleidingsroute werkzaamheden Elburgerbrug 2018

Scheepvaart

Voor de scheepvaart is de brug alleen tijdens bloktijden geopend. De bloktijden zijn van 10.00 tot 11.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden dient minimaal 2 uur van te voren te gebeuren via telefoonnummer 06 - 1087 9246. Laat altijd een bericht achter!

Buiten deze bloktijden is de vaarweg gestremd voor scheepvaart met een staande mast en een doorvaarthoogte van meer dan 5,40 meter ten opzichte van NAP. Overige scheepvaart kan te allen tijde gebruik maken van de vaste doorgangen welke zich aan weerszijden van de beweegbare brug bevinden.

Werkzaamheden

In het voorjaar van 2015 is onderhoud gepleegd aan de Elburgerbrug. Hierbij is onder andere het brugval, het beweegbare brugdek, vervangen. Na in gebruikname van de brug is geconstateerd dat de overgang van en naar het nieuwe brugval niet optimaal is. Dit kan de gebruiker merken als een hinderlijke knik in de overgang van de vaste brug naar het geboogde brugval. Om de veiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers te garanderen is daarom destijds de maximale snelheid op de Elburgerbrug verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur.

Provincie Flevoland heeft de aannemer gevraagd een oplossing voor het probleem met de overgangen te bedenken. Na een periode van voorbereiding worden de werkzaamheden van 22 mei 20.00 uur tot en met 7 juni 2018 6.00 uur uitgevoerd. Deze periode is zorgvuldig gekozen na overleg met verschillende belanghebbenden in het gebied. Met het aanpassen van de overgangen verbetert het rijcomfort over het geboogde brugval en kan de maximale snelheid op de brug weer teruggebracht worden naar 80 km/uur.

Meer informatie

Volg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Heeft u een vraag over deze informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur.