Buitenring

7 okt 2019 - 8 nov 2019

Wat we gaan doen

Waar

N702 Buitenring/A6 Almere Oostvaarders

Wanneer

Maandag 7 oktober tot en met vrijdag 8 november 2019

Hinder

Omleidingsroute

Reisinformatie

De aanleg van de rotonde duurt van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 8 november 2019. In deze periode zijn alle op- en afritten 8 Almere Oostvaarders dicht voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via op- en afrit 6 Almere Buiten en Nobelhorst en de N703 Tussenring. De N702 Buitenring is dicht tussen de op- en afritten en de rotonde Stripheldenweg (rotonde blijft open). Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen vindt u in het infobulletin (pdf, 935 kB).

Omleidingskaart

Werkzaamheden

De westelijke kruising van de N702 Buitenring met op- en afrit 8 Almere Oostvaarders wordt omgebouwd tot een rotonde. Dit betreft de kruising van de Buitenring met de afrit vanuit Lelystad en de oprit richting Amsterdam. De oostelijke kruising (oprit naar Lelystad en afrit vanuit Amsterdam) verandert niet.

Meer Veilig 3

De rotonde wordt aangelegd in het kader van het landelijk project ‘Meer Veilig 3’. Bij dit project worden verkeersveiligheidsmaatregelen getroffen bij op- en afritten van snelwegen. De op- en afritten waar iets aan gedaan wordt zijn allemaal locaties waar in het verleden (ernstige) ongevallen zijn gebeurd. In Flevoland is dat bij afrit A6 Bant, afrit A27 Almere Hout en dus bij afrit 8 Almere Oostvaarders. Na analyse van deze op- en afrit heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om het huidige kruispunt te vervangen door een rotonde. In de basis is een rotonde de veiligste kruispuntvorm: rotondes zijn goed zichtbaar en zorgen voor een verlaging van de verkeerssnelheid. De doorstroming van het verkeer is op rotondes meestal beter dan op kruispunten, waardoor de uitstoot van gassen en het lawaai afneemt. Rijkswaterstaat heeft provincie Flevoland gevraagd de rotonde aan te leggen.