Hogering-Hollandsedreef

27 jul 2020 - 9 apr 2021

Wat we gaan doen

Waar

Kruispunt Hollandsedreef-Hogering (N702)

Wanneer

Maandag 27 juli om 20.00 uur tot en met februari 2021

Hinder

Omleidingsroute en extra reistijd

Reisinformatie

Op maandag 27 juli 2020 om 20.00 uur starten de werkzaamheden bij de Hollandsedreef met het kruispunt van de Hogeirng. Weggebruikers op de Hogering kunnen dan niet meer afslaan naar de Hollandsedreef. Verkeer komend vanuit de Hollandsedreef kan ook niet meer de Hogering op of een oversteek maken naar de Botterweg. Tijdens de afsluiting geldt een omleidingsroute. Verkeer dat van de Hollandsedreef naar het noorden wil (Noorderplassen en Almere Buiten) rijdt om via de Hollandsedreef, Stedendreef en Muziekdreef (en omgekeerd). Het verkeer dat normaal gesproken via de Hollandsedreef en de Hogering naar de A6 gaat, rijdt om via de Hollandsedreef en de Havendreef (en omgekeerd).

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van voorbelasting. Voorbelasting is nodig om te voorkomen dat de nieuw aan te leggen parallelrijbaan in de toekomst verzakt. Deze voorbelasting, in de vorm van bigbags (kunststof zakken) gevuld met zand en een zandpakket, moet minimaal 7 maanden blijven liggen, naar verwachting tot 16 februari 2021. Na deze periode ziet het er naar uit dat er wel enig verkeer van de Hollandsedreef naar de Hogering (en omgekeerd) mogelijk is. Deze planning is nog onder voorbehoud. Nadere details hierover volgen later dit jaar. Om de voorbelasting te kunnen aanbrengen, wordt op dinsdag 30 juni 2020 om 20.00 uur gestart met het ombouwen van het kruispunt Hogering-Hollandsedreef. Deze nacht (van 20.00 uur tot 06.00 uur) worden de verkeerslichten en rijstroken aangepast. De Hogering is in deze nacht dicht voor het verkeer. Een omleidingsroute wordt dan ingesteld. Na het ombouwen van het kruispunt gaat de Hogering zelf weer open, de Hollandsedreef blijft afgesloten. Meer informatie over het project verbreding Hogering Almere leest u op de dossierpagina.

Update 20/01/2020

Sinds eind juli van dit jaar is de Hollandsedreef dicht vanwege de aangebrachte voorbelasting. De voorbelasting zorgt ervoor dat de grond inklinkt en de nieuw aan te leggen op- en afrit in de toekomst niet verzakt. De ondergrond en de mate van zetting (het inklinken) bepaalt hoe lang voorbelasting moet blijven liggen. Over het algemeen is dit 6-12 maanden. De zetting van de voorbelasting wordt wekelijks gecontroleerd. Inmiddels is gebleken dat er goede zetting heeft plaatsgevonden, maar dat de voorbelasting nog wel even moet blijven liggen. Zoals het nu lijkt kan in februari gestart worden met het verwijderen van de voorbelasting. Daarna wordt de bypass (een tijdelijke weg) aangelegd, inclusief een tijdelijk kruispunt, zodat het verkeer weer via de Hollandsedreef van en naar de Hogering kan rijden. Naar verwachting is dit op 2 april gereed en kunt u vanaf dan weer gebruik maken van kruispunt Hogering-Hollandsedreef.