N302 Veluwemeerbrug

29 sep 2021 - 8 okt 2021

Omleiding afsluiting N302 Veluwemeerbrug september 2021

Wat we gaan doen

Waar

Veluwemeerbrug (N302) vanaf de rotonde Ganzenweg-Knardijk (Flevoland) tot afslag Dolfinarium in Harderwijk (Gelderland). 

Wanneer

In de avonden en nachten van woensdag 29 september tot en met vrijdag 8 oktober 2021. Tussen 20.00 en 06.00 uur. In het weekend van vrijdag 1 oktober tot en met maandagochtend 4 oktober is de Veluwemeerbrug ook overdag dicht.

Hinder

Omleidingsroute en extra reistijd 

Reisinformatie

Voor verkeer in beide richtingen tussen Zeewolde en Harderwijk is een omleiding ingesteld via Nijkerk: N305 Gooiseweg, N301 Nijkerkerweg en de A28 richting Harderwijk.Tijdens de weekendafsluiting geldt overdag een extra adviesroute voor het verkeer op de A28 vanuit Zwolle en omgeving om via afrit 16 bij Elburg de route naar Flevoland te pakken. 
In deze periode vinden er ook werkzaamheden plaats bij de A50 Vaassen-Heerde. Hierdoor kan het drukker zijn op de route Elburg-Dronten. Hou rekening met extra reistijd of kies voor een andere route.

Fietsverkeer en openbaar vervoer

Het fietspad over de Veluwemeerbrug blijft tijdens de werkzaamheden open voor fietsers. De buslijnen die gebruik maken van de Veluwemeerbrug blijven dat tijdens de werkzaamheden ook doen, evenals het landbouwverkeer.

Werkzaamheden

Aan de zijde van de provincie Flevoland wordt er gewerkt aan de reconstructie van de N302, namelijk de ombouw van de turborotonde Ganzenweg-Knardijk tot een ongelijkvloerse kruising. De aangrenzende Veluwemeerbrug wordt hierop aangepast en is ook toe aan groot onderhoud. Er komt o.a. een nieuwe deklaag en de geleiderails, voegovergangen en verlichting worden vernieuwd. In de middenberm maakt de geleiderail plaats voor een barrier.