N720 Swifterringweg

22 aug 2022 - 9 sep 2022

Wat we gaan doen

Vanaf maandag 22 augustus gaat Provincie Flevoland onderhoud uitvoeren aan een deel van de Swifterringweg.

Waar

Het traject van de werkzaamheden ligt tussen de tunnelbak van Observatorium Robert Morris tot aan de nieuwe rotonde van de Klokbekertocht.

Wanneer

Van maandag 22 augustus tot en met 9 september.

Hinder

Omleidingsroute.

Reisinformatie

De huidige asfaltverharding van de weg vertonen gebreken. Daarom moet het worden vervangen. Daarnaast worden maatregelen genomen om de veiligheid op de Swifterringweg te vergroten. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Naar verwachting wordt de weg op 9 september weer opengesteld voor doorgaand verkeer.

Het fietspad langs de Swifterringweg blijft open. Alleen de afslag van en naar de Klokbekerweg is niet toegankelijk voor (brom)fietsers. Ook hiervoor is een omleidingsroute ingesteld.

Werkzaamheden

We gaan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • De bovenste asfaltlaag van de weg wordt vervangen en tegelijkertijd leggen we een ribbelstrook met glasbollen langs de weg. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen;
  • Het kruispunt Klokbekerweg en de aansluitingen op de Swifterringweg worden aangepast aan de provinciale (ontwerp) richtlijnen;
  • De bushaltes bij de Klokbekerweg worden aangepast aan de provinciale (ontwerp) richtlijnen.