Noorderringweg

1 apr 2019 - 31 mei 2019

Wat we gaan doen

Waar

N715 Noorderringweg, van de rotonde bij Bant tot de kruising met de Graaf Florislaan (in Creil).

Wanneer

Maandag 1 april tot en met vrijdag 31 mei 2019.

Hinder

Omleidingsroute voor wegverkeer.

Reisinformatie

Om de overlast voor wegverkeer te verminderen zijn de werkzaamheden opgesplitst in drie fases die u hieronder vindt. Tijdens alle fases is het fietspad langs de Noorderringweg open en voor bus 77 Emmeloord-Lemmer worden voorzieningen getroffen zodat deze de reguliere route kan blijven rijden. Alle informatie per fase inclusief omleidingskaarten vindt u ook in het infobulletin (pdf, 2,3 MB).

Fase 1: maandag 1 april tot en met zondag 28 april

Fase 1 loopt vanaf rotonde Bant tot de rotonde met de Weg van Ongenade. De rotonde Bant is geopend, alleen de afslag naar de Noorderringweg is dicht. De rotonde met de Weg van Ongenade is alleen open aan de kant van Creil én voor doorgaand verkeer op de Weg van Ongenade (noord-zuidroute).

Omleidingskaart fase 1

Fase 2: maandag 29 april tot en met zondag 19 mei

In fase twee is de Noorderringweg dicht tussen de rotonde met de Weg van Ongenade tot en met de kruising met de Wrakkenweg. De rotonde met de Weg van Ongenade is alleen open aan de kant van Bant én voor doorgaand verkeer op de Weg van Ongenade. De kruising met de Wrakkenweg is in deze fase afgesloten. Verkeer tussen Lemmer/Rutten en Creil/Espel rijdt om via de Lemsterweg, Banterweg, Espelerweg en de Westerringweg (en omgekeerd).

Omleidingskaart fase 2

Fase 3: maandag 20 mei tot en met vrijdag 31 mei 

In fase drie begint de afsluiting van de Noorderringweg na de kruising met de Wrakkenweg en eindigt bij de Graaf Florislaan, in de bebouwde kom van Creil. De kruising met de Wrakkenweg is in deze fase open, maar verkeer op de Wrakkenweg kan alleen richting Bant (en omgekeerd). Verkeer van Lemmer/Rutten richting Creil/Espel wordt omgeleid via de Lemsterweg, Espelerweg en de Westerringweg (en omgekeerd). Het Creilerpad is in deze fase alleen toegankelijk via de Noordermeerweg; de kruisingen van de Iglo Tademastraat en Bisschopstraat met de Galamalaan zijn dicht.

Omleidingskaart fase 3

Openbaar vervoer: 23 en 24 mei 2019

Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei rijdt bus 77 Lemmer-Emmeloord een alternatieve route. De reguliere bus rijdt van Lemmer tot en met halte Wrakkenweg. Daarna slaat de bus linksaf de Noorderringweg op en rijdt deze rechtstreeks naar Emmeloord. Tussen de haltes Creil (Creil) en Emmeloord (busstation) rijdt een tijdelijke pendelbus die de haltes bedient. Dit geldt ook in de omgekeerde richting. De pendelbus rijdt op de reguliere bustijden. Voor de reiziger verandert er qua bustijden dus niets. Het is echter op deze twee dagen niet mogelijk om rechtstreeks van bijvoorbeeld Rutten naar Espel te reizen. 

Werkzaamheden

De Noorderringweg wordt verbreed naar 7,30 meter en voorzien van nieuw asfalt. Voor de fundering van de verbreding is een duurzame oplossing gekozen: het bestaande asfalt wordt hiervoor hergebruikt.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 - 265 566 of stuur een e-mail naar secretariaatinfra@flevoland.nl. Volg onze Twitteraccounts @FlevoWegen en @FlevoVaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten. Ook kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van alle werkzaamheden en calamiteiten op de door u geselecteerde provinciale wegen.