Werkzaamheden N706 Vogelweg

20 jun 2022 - 31 jul 2022

Foto bordje Vogelweg langs de kant van de weg

De provincie Flevoland start op 20 juni 2022 met grootschalig onderhoud aan de N706 Vogelweg. Tegelijk wordt een kort traject van de Roerdompweg dat aansluit op de Vogelweg vernieuwd. De weg is tijdens de werkzaamheden gesloten voor doorgaand verkeer. Voor bestemmings- en landbouwverkeer worden maatregelen genomen om de omleidingsroutes zo kort mogelijk te houden. De werkzaamheden duren tot eind juli 2022.

Traject

Het traject waar gewerkt wordt, ligt tussen de kruisingen Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg. Ook wordt er gewerkt op een stuk van 600 meter op de Roerdompweg tot aan de N706 Vogelweg.

Planning

De werkzaamheden staan gepland voor juni/juli 2022 en worden gefaseerd uitgevoerd.

Fase 1 (duur: twee weken)

De werkzaamheden vinden plaats aan de Vogelweg tussen de kruisingen Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg. De kruisingen zijn gesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmings- en landbouwverkeer kan wel gebruik blijven maken van beide kruisingen.

Fase 2 (duur: vier weken)

In deze fase zijn er werkzaamheden aan de Vogelweg tussen de Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg. De kruisingen Reigerweg/Roerdompweg en Ooievaarsweg/Lepelaarsweg zijn gesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmings- en landbouwverkeer kan dan langs de kruising Ooievaarsweg/Lepelaarsweg rijden via een tijdelijke bypass. Bestemmings- en landbouwverkeer kan dan niet langs de kruising Reigerweg/Roerdompweg rijden en wordt omgeleid.

Ook vinden er in deze fase werkzaamheden plaats aan de Roerdompweg (tot circa 600 meter vanaf de Vogelweg).

Werkzaamheden

De N706 Vogelweg is toe aan groot onderhoud. Een traject van 2,5 kilometer wordt vernieuwd. De noordelijke rijstrook wordt voorzien van een nieuwe wegconstructie terwijl de zuidelijke rijstrook alleen wordt voorzien van nieuwe asfaltlagen. De kruisingen Ooievaarsweg/Lepelaarsweg en Reigerweg/Roerdompweg worden ook voorzien van nieuw asfalt. Tegelijkertijd vernieuwen we circa 600 meter van de Roerdompweg tot aan de N706 Vogelweg. Voor de fietsers komt er een fietsoversteek bij de Vogelweg/Roerdompweg zodat het oversteken veiliger kan. Tot slot vernieuwen we twee bushaltes bij de Vogelweg/Reigerweg.

Reisinformatie

Omleidingsroute voor doorgaand verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de weg gesloten voor het wegverkeer.

  • Fase 1: Automobilisten kunnen gebruik maken van de omleidingsroute over N705 Roerdompweg/Spiekweg, de N305 Gooiseweg en de N302 Larserweg.
  • Fase 2: Automobilisten kunnen gebruik maken van de omleidingsroute over A27, de N305 Gooiseweg en de N302 Larserweg.

Omleidingsroutes bestemmings- en landbouwverkeer

  • Fase 1: Lepelaarweg, Schollevaarweg, Roerdompweg; of via de Ooievaarsweg en de Reigerweg
  • Fase 2: Lepelaarweg, Schollevaarweg en Duikerweg; of via de Ooievaarsweg, Ibisweg en Dodaarsweg.

Verkeersregelaars zien toe op het gebruik van de omleidingsroute voor landbouwverkeer en bestemmingsverkeer.

Fietspadgebruikers

Het fietspad blijft open voor fietsers.

Reizigers openbaar vervoer

Voor reizigers van buslijn 159 rijdt de bus de normale dienstregeling. De haltes aan de Schollevaarweg komen te vervallen. Reizigers die gebruik maken van deze haltes kunnen gebruik maken van een taxi-pendelbus waarmee reizigers kunnen overstappen op de reguliere busdienst.

Ga voor meer informatie naar www.connexxion.nl/nl/resultaten/dienstregeling

Droogteschade door bomen

De bomen langs de Vogelweg en de Roerdompweg veroorzaken terugkerende schade aan het wegdek; zogenaamde droogteschade. Doordat de bomen meer vocht aan de grond onttrekken wordt de grond droger en krimpt in. Dit veroorzaakt schade aan het asfalt. Het zou wenselijk zijn om een rij bomen weg te halen. Op dit moment loopt er een onderzoek naar droogteschade langs verschillende wegen.

Rond de zomer wordt hierover meer duidelijkheid verwacht.