Dodenherdenking en viering 75 jaar vrijheid juist nu belangrijk in Flevoland

23 mrt 2020

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting 75 jaar vrijheid ontwikkelen voor de Nationale Herdenking en de Nationale Viering van de Bevrijding een vorm die past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons bevinden. Provincie Flevoland sluit zich daarbij aan. Veel activiteiten waren al ontwikkeld. Bijvoorbeeld de bus van de Vrijheids-express, die zou langs bibliotheken en scholen door Flevoland  rijden. Na de Rijksmaatregelen zijn evenementen in het kader van 75 jaar vrijheid afgelast of verplaatst.

Passende herdenking

In overleg met de gemeenten en organisatoren zal provincie Flevoland de komende tijd streven naar een passende herdenking en viering. We willen dit voor alle Flevolanders mogelijk maken op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid. Daarbij blijven de richtlijnen van de overheid met betrekking tot volksgezondheid leidend.

Mededelingen en contact

Mededelingen over het aangepaste programma voor 4 en 5 mei en de overige evenementen in het land vindt u op 4en5mei.nl, tweedewereldoorlog.nl en vanaf 2 april 2020 op vrijheid.nl. Informatie over de ontwikkelingen in Flevoland vindt u op 75 jaar vrijheid. Organisatoren van evenementen in het kader van 75 jaar vrijheid en 4 en 5 mei kunnen met vragen over de gevolgen van het coronavirus voor hun programmering contact opnemen via info@4en5mei.nl.