Primeur Master of Science (MSc) opleiding in Almere

8 apr 2021

Aeres Hogeschool Almere heeft de primeur: vanaf september 2021 wordt de Master of Science (MSc) opleiding Food Systems Innovation aangeboden. In deze opleiding staat de verandering naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem centraal. Het is ook de eerste MSc opleiding in Almere.

Innovatieve en praktische masteropleiding

Het betreft een éénjarige Engelstalige masteropleiding, Food Systems Innovation. Studenten worden opgeleid om innovatieve en praktische oplossingen te bedenken voor de uitdagingen van ons huidige voedselsysteem. Denk aan het voeden van de groeiende bevolking in wereldsteden met duurzaam en gezond voedsel, omgeving en biodiversiteit of het verminderen van de impact op het klimaat. Meer informatie over de opleiding op de website van Aeres.

Flevo Campus

De masteropleiding sluit goed aan bij Flevo Campus, kennisknooppunt voor opleidingen, onderzoek en praktijkvoorzieningen die laten zien wat de oplossingen zijn voor stedelijke voedselvraagstukken. Aeres Hogeschool Almere is, met haar opleidingen en praktijkonderzoek, een belangrijke kennispartner. En met paviljoen Food Forum biedt provincie Flevoland de ontmoetingsplek voor studenten en ondernemers om de oplossingen samen in de praktijk te brengen.