Laatste kans deelname kunstchallenge Flevolandse Tulp

14 jun 2022

Deze week hebben jongeren de laatste mogelijkheid om zich in te schrijven voor de kunstchallenge ‘Flevolandse Tulp’. De beste 10 inzendingen maken kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs € 750,-.

De tulp

Speciaal voor (Flevolandse) jongeren tussen de 12 en 18 jaar organiseert Visit Flevoland een kunstchallenge met als uitgangspunt de tulp. Tulpen nemen een belangrijke plek in binnen de Nederlandse tuinbouwsector en een groot deel daarvan komt uit Flevoland. Aanleiding voor de kunstchallenge is Floriade Expo 2022 die t/m 9 oktober in Almere plaatsvindt.

Aanmelden

Jongeren die nog mee willen doen, kunnen zich tot en met 20 juni 2022 via de site www.visitflevoland.nl/kunstchallenge aanmelden. Hier staat tevens vermeld aan welke voorwaarden het kunstwerk moet voldoen en waar het kan worden ingeleverd op 27 t/m 29 juni 2022. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het publiek (online stemmen) en een vakjury. Op maandag 11 juli 2022 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Floriade Expo 2022

De kunstchallenge is onderdeel van het project Floriade in de Regio waarmee Visit Flevoland in opdracht van Provincie Flevoland probeert zoveel mogelijk inwoners en bedrijven te betrekken bij het Floriadejaar. Floriade Expo 2022 is de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar plaatsvindt in Nederland. Het thema dit jaar is Growing Green Cities, waarbij oplossingen centraal staan om steden groener, gezonder en leuker te maken.