Open dag bouwterrein Ganzenweg-Knardijk

28 jul 2022

Rondlopen op de bouwplaats van de Ganzenweg-Knardijk?

Weleens onder een viaduct doorgelopen waaraan nog wordt gewerkt? Het bouwwerk van dichtbij bekijken, of meer willen weten over asfalteren, liggers hijsen of beton storten? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar de open dag van de kruising Ganzenweg-Knardijk bij Zeewolde. Bekijk het werk aan de weg van dichtbij vanaf 10.00 uur.

Over de werkzaamheden

In Zeewolde wordt sinds 2020 de turborotonde Ganzenweg-Knardijk omgebouwd zodat het wegverkeer hier straks weer vlot en veilig kan doorrijden. De rotonde is verwijderd en er is een opening in de dijk gemaakt voor de nieuwe weg. Tijdens de open dag op 27 augustus is het bouwterrein open voor iedereen die wil komen kijken. Werp een blik achter de schermen, maak een fietstocht langs de Hoge Dwarsvaart, teken met stoepkrijt op het nieuwe asfalt en kom meer te weten over de bouwput en machines, bouwtechnieken en het viaduct. Er is van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Dit is uw enige kans, want vanaf 7 september gaat het vernieuwde kruispunt open voor het verkeer.

Over de open dag

De open dag Ganzenweg-Knardijk is op zaterdag 27 augustus van 10.00 tot 14.00 uur. 

Wat kun je doen?

  • Neem een selfie met een graafmachine of hijskraan
  • Meer weten over techniek en bouw? Onze gidsen staan klaar
  • Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de vijf legodozen
  • Bezoek de fototentoonstelling: de bouw in vogelvlucht
  • Voor fietsliefhebbers: uw rondje langs de natuurvriendelijke oevers
  • Voor de allerkleinsten: een springkussen en grote zandbak
  • Drankjes en een lekkernij staan klaar

Toegang is gratis. U kunt uw fiets of auto parkeren bij Harderhaven 32 (restaurant Huus van Guus). Vanaf daar wordt u met een pendelbusje van en naar het bouwterrein gebracht.