Provincie stimuleert Podiumkunst

15 jan 2021

2 dansende mensen op podium

In 2021 subsidieert de provincie 15 culturele instellingen voor de meest verrassende en inspirerende projecten op het gebied van muziek en theater. Met deze subsidie stimuleert de provincie de podiumkunst in Flevoland.

Podiumkunstprojecten

Een breed scala aan festivals en instellingen deed een aanvraag voor subsidie van een podiumkunstproject. De projecten variëren van een peuterfestival tot evenementen waarbij klassieke muziek centraal staat. Voor instellingen als jeugdtheatergezelschap en productiehuis BonteHond, theatergroepen Suburbia en Vis á Vis uit Almere is de bijdrage van de provincie toegekend. Ook kleinere organisaties als WIJLand festival en Prins te Paard werden positief beoordeeld.

Bijdrage aan de culturele sector

Michiel Rijsberman, gedeputeerde kunst en cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten: “We hebben helaas nog dagelijks te maken met COVID-19. Dat brengt veel onzekerheid voor de sector. We zijn blij dat de provincie met de 15 gehonoreerde aanvragen een bijdrage kan leveren aan de culturele infrastructuur in Flevoland. Hopelijk kan jong en oud binnenkort van het aanbod genieten.” In totaal heeft de provincie Flevoland voor 2021 tot nu toe een bedrag van € 543.074 aan subsidies voor podiumkunsten verstrekt.