Steun voor 1,5 meter maatregelen gastvrijheidssector Flevoland

9 jun 2020

Provincie Flevoland en Visit Flevoland openen een subsidieregeling voor ondernemers in de gastvrijheidssector. De subsidie is bedoeld om bedrijven 1,5 meter proof te maken. In totaal is er 350.000 euro beschikbaar. De subsidie kunt u digitaal aanvragen. Op de website van Visit Flevoland staan de uitleg en de link naar het aanvraagformulier. Beoordeling en de uitbetaling lopen via het loket van provincie Flevoland. De regeling gaat deze week open en loopt tot en met 15 augustus 2020 of tot het subsidiebedrag van 350.000 euro is bereikt.

Snelle en eenvoudige regeling

Provinciale Staten besloten donderdag 28 mei 2020 unaniem om 4 miljoen euro beschikbaar te stellen voor herstelmaatregelen voor de Flevolandse economie. Een deel van dit bedrag is bedoeld voor de gastvrijheidssector. Gezien de grote impact van de crisis juist in deze sector, heeft de provincie een regeling gemaakt om ondernemers snel en eenvoudig bij te kunnen staan.

Tegemoetkoming

Ondernemers in de gastvrijheidssector kunnen 50 procent van de kosten die gemaakt zijn om 1,5 meter maatregelen te treffen, vergoed krijgen. Het kan gaan om materialen zoals schermen, signing of extra informatievoorziening. Maar ook het inhuren van advies en/of uitvoeren van diensten om deze maatregelen te treffen. Meer informatie over de regeling en de wijze van aanvragen is te vinden op visitflevoland.nl/covid19.

Een steuntje in de rug

Gedeputeerde Jop Fackeldey: ‘Met deze regeling doen we een geste om de ondernemers te steunen en te stimuleren aan de slag te gaan met hun bedrijf om op een veilige wijze weer gasten te kunnen ontvangen. Flevoland heeft ruimte. Door de veiligheidsmaatregelen bij ondernemers kan Flevoland vele Flevolanders, Nederlanders en internationale gasten een veilig verblijf bieden'. Lees het complete persbericht van Visit Flevoland.