Denk

Provinciale Staten (PS) staan aan het hoofd van de provincie. Ze zijn de volksvertegenwoordigers van de inwoners van Flevoland. Eens in de 4 jaar kiezen de inwoners van de provincies de leden van PS. Dat gebeurt dit keer op woensdag 20 maart 2019. Meer informatie over DENK Flevoland vindt u via onderstaande links:

Bekijk de verkiezingsvideo van DENK op Youtube. Deze link opent in een nieuw venster.

DENK wil een nieuwe stem laten horen in de Staten

Almeerder Arief Khedoe staat midden in de samenleving. “Ik spreek dagelijks met heel veel mensen. Mensen die niet het idee hebben dat er naar hen geluisterd wordt en die meestal niet naar het stemhokje gingen.” Als lijsttrekker van DENK wil hij hun geluid juist duidelijk naar buiten brengen.

Luisteren

Een goed gesprek begint bij het luisteren. Tot nu toe was dertiger Khedoe nog vooral een stille toehoorder in de politiek. “Ik heb vanaf de zijlijn altijd mee mogen kijken hoe de debatten worden gevoerd. Het is interessant om te zien hoe je als individu een positieve verandering teweeg kunt brengen in je leefomgeving. Toen ik volgde hoe DENK en de landelijke fractievoorzitter Tunahan Kuzu dat deden, dacht ik: hier herken ik mij in. Deze visie wil ik ook uitdragen. Ik word voor mijn gevoel namelijk ook vaker aangehouden dan anderen op straat. Ik kom ook regelmatig mensen tegen die zich niet gehoord voelen, omdat politieke partijen niet altijd doen wat ze beloven. Daarom heb ik mij aangemeld als lid van DENK en gesolliciteerd als gegadigde voor Provinciale Staten in Flevoland. Nadat ik door de kandidatencommissie werd geselecteerd, zit ik hier nu als lijsttrekker. Daar ben ik heel trots op. Met DENK hopen we twee zetels te halen. We gaan met heel veel plezier aan de slag. Mensen snakken naar het geluid van DENK.”

Openbaar vervoer

Luisteren mag één ding zijn, maar spreken is toch echt een tweede, realiseert ook Khedoe zich. “Voor mij is het allemaal ook best spannend en nieuw,” zegt hij bijna verontschuldigend. “Ik heb nog geen politiek debat gevoerd, maar ik weet wel wat er speelt. In mijn directe omgeving zie ik de kloven. Ik hoor dat mensen het openbaar vervoer te duur vinden. Daar hebben ze een punt. Wij willen daarom gratis openbaar vervoer instellen voor mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Niet alleen voor hen overigens, maar ook voor minima. We maken het openbaar vervoer voor iedereen voordeliger en toegankelijker. Zo ontlast je het wegennet. Daarbij moet de motorrijtuigenbelasting omlaag. Verder zie ik ook grote werkloosheid om mij heen. Als het vliegveld wordt vergroot, komen daarmee enorm veel banen vrij. We zijn dus voorstander van een uitbreiding. Het zou mooi zijn als mensen zo veel mogelijk in Flevoland zelf aan de slag kunnen gaan.”

Eerlijk en rechtvaardig

Als Khedoe verkozen wordt, zal de huidige bedrijfsmanager in opleiding voor de eerste keer daadwerkelijk het woord mogen voeren in de Statenzaal. Hij zegt de gesprekken met de burgers op straat altijd in het achterhoofd te zullen houden. “Wij geloven in een eerlijke en een rechtvaardige samenleving. Waar geen haat gezaaid wordt, waar niet gediscrimineerd wordt, waar mensen niet in hokjes worden geplaatst en waar we elkaar accepteren. In die eerlijke en rechtvaardige samenleving luisteren we vooral naar het volk. Je kunt heel kritisch zijn op de islam of op een ander geloof, maar heel veel mensen weten niet eens precies wat die religie precies inhoudt. Als je echt aandacht voor elkaar hebt, je in elkaar verdiept en elkaar echt wilt leren begrijpen, dan doorbreek je de kloven. Dan bereik je harmonie.”

Bereikbaar

Zelf belooft Khedoe in ieder geval altijd eenvoudig bereikbaar te zijn voor iedereen die met hem van gedachten wil wisselen. “Je kunt ons heel makkelijk online bereiken,” zegt hij ontwapenend. “Op social media reageren we ook altijd zo snel mogelijk. Bovendien ben ik ook regelmatig in het centrum van Almere te vinden. We hebben een open oor voor iedereen die ons iets wil vertellen.” 

DENK

Naam: Arief Khedoe
Partij: DENK
Huidig aantal zetels: geen
Streefaantal zetels: 2
Politieke inspirator: Tunahan Kuzu (fractieleider DENK in Tweede Kamer)
Mooiste plek in Flevoland: Batavia Stad in Lelystad, met uitzicht over het water

Dit verhaal is geschreven door Gerrit-Jan Tempelman, bedrijfsjournalist Provincie Flevoland