De VVD is een liberale partij. Dat betekent dat wij een samenleving met zo veel mogelijk vrijheid voor mensen willen. Wij zitten in de politiek om dat te bereiken.

Voor alle lagen van de bevolking

VVD is een afkorting van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Deze naam symboliseert een partij voor alle lagen van de bevolking waarbij vrijheid (van het individu) en democratie belangrijke waarden zijn.

Vijf liberale kernwaarden

De keuzes die wij maken komen voort uit onze vijf liberale kernwaarden: vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Die waarden zijn voor ons cruciaal bij grote politieke vraagstukken. Daarnaast kunnen ze ook in het dagelijks leven betekenis hebben.

Historisch

In 2010 boekt de VVD een historische verkiezingsoverwinning: de VVD is de grootste partij van Nederland. Mark Rutte werd de eerste premier namens de VVD en de eerste liberale premier sinds Pieter Cort van der Linden in 1918. Dat bleef ook zo bij de volgende drie Tweede Kamerverkiezingen. Zijn vierde kabinet trad aan in januari 2022. Mark Rutte is de langstzittende premier van Nederland.

Wij doen wat nodig is

Wij doen wat nodig is, vóór iedereen die doet wat nodig is. Voor jou dus. En samen met jou. Om dat te doen hebben we ook jóu nodig. Doe óók wat nodig is. Steun de VVD.