Riette Bosch

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

In het dagelijks leven ben ik stedenbouwkundige met een sterke landschapsgerichte blik en interesse in maatschappelijke betekenis. Binnen het Rijksvastgoedbedrijf werk ik als strategisch adviseur gebiedsgericht werken en ruimtelijke ordening. In die hoedanigheid ben ik betrokken bij de volle breedte van het palet aan opgaven waar het Rijk voor aan de lat staat. Daarnaast geef ik les aan de masteropleiding stedenbouw en architectuur aan Academie(s) van Bouwkunst. 

Wat is je bijgebleven van de vorige edities?

Het was een aangename ontdekking dat deze prijs bestaat Het illustreert het belang van het persoonlijke initiatief en hoe dit zich verhoudt tot het toch vaak abstracte werk van de provincie. Uit ervaring met vergelijkbare prijzen in Zuid-Holland en Zeeland herken ik de rijkdom aan ideeën die leven in de samenleving. En omdat positieve berichten zelden de krant halen is het belangrijk dat er op deze wijze een schijnwerper wordt geplaatst. 

Wat is de drijfveer om (opnieuw) de jurering te doen van de Vernieuwend Initiatief Prijs ?

Flevoland is me dierbaar vanwege de unieke planningsgeschiedenis die nog volop gaande is en de relatief ‘’jonge bewoners’’ van stad en land. In de praktijk is er nog steeds ‘de kracht van het maakbare’ maar evengoed ook de groeipijn en impact van generatiewisseling. De prijs maakt het mogelijk om deze kracht van Flevoland naar boven te halen en voor het voetlicht te brengen. Het is een eer om daaraan te mogen bijdragen.