Aflevering 1: Kikkererwten

Kikkererwten en andere bonen zijn heel erg geschikt als vervanger van dierlijke eiwitten in onze voeding. Ze bevatten namelijk veel vezels en net als vlees bevatten ze ijzer, eiwit en verschillende B-vitamines. Ook putten we de aarde minder uit met het eten van deze ‘plantaardige’ eiwitten, en groeit het bovendien om de hoek. De Flevolandse bodem is heel goed geschikt voor verschillende soorten peulvruchten, zoals bijvoorbeeld sojabonen, kikkererwten en veldbonen.

In deze aflevering gaan Sharon en Bart kikkererwten proeven in Swifterbant. Met de kikkererwten maakt Sharon een heerlijke curry.

Luister de aflevering hier:

Sharon's recept met kikkererwten

Ingrediënten

  • 400 g gekookte kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels masala
  • 2 deciliter kokosmelk
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 bosje koriander
  • Koolzaadolie

Bereidingswijze

  1. Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verwarm een hapjespan met een scheutje koolzaadolie. Bak de masala al roerend gedurende ongeveer 30 seconden.
  3. Voeg de gesnipperde ui en de tomatenblokjes toe aan de pan en bak ze kort mee.
  4. Voeg de gekookte kikkererwten toe aan het mengsel en giet de kokosmelk erbij.
  5. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  6. Serveer de kikkererwtenstoof gegarneerd met vers gehakte korianderblaadjes.

Serveertip

Geniet van deze heerlijke kikkererwtenstoof met gekookte of gebakken zoete aardappels.