Aflevering 2: Knoflook

Knoflook is een belangrijke smaakmaker in heel veel gerechten. En laat de Flevolandse bodem nou ontzettend geschikt te zijn voor het telen van dit heerlijke gewas. Knoflook kan op veel manieren worden verwerkt: rauw in salades en kruidenboter, om vlees en vis op smaak te brengen, in diverse sauzen of meegekookt in soepen en stoof- en groenteschotels. En er wordt van gezegd dat het ontzettend gezond is.

In deze aflevering gaan Sharon en Bart knoflook (en koolzaadolie) proeven in Lelystad. Van deze twee ingrediënten maakt Sharon knoflooksoep.

Luister hier de aflevering:

Sharon’s recept voor knoflooksoep (4 personen)

Ingrediënten

  • 2 knoflookbollen
  • 200 g aardappels
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 deciliter kookroom
  • 200 g crème fraîche
  • Koolzaadolie

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflookbollen schoon. Schil en snijd de aardappels in stukken.
  2. Verwarm een scheutje koolzaadolie in een soeppan. Fruit de teentjes knoflook glazig.
  3. Voeg de aardappelstukken en 1 liter water toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken.
  4. Voeg de bouillonblokjes toe en pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa.
  5. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Giet de kookroom erbij en roer goed door.
  6. Verwarm de soep nog ongeveer 1 minuut.
  7. Serveer de knoflooksoep met een eetlepel crème fraîche.

Serveertip

Lekker als lunch of avondeten met wat brood en knoflookboter!