Snel en innovatief bouwen

Eind augustus 2020 werd de betonvloer gestort. En 4 weken later zijn de contouren van paviljoen Food Forum al duidelijk zichtbaar.

3D model

De snelle manier van bouwen is mogelijk omdat het ontwerp van DoepelStrijkers door Strukton Worksphere in een 3D model gezet is. Op basis daarvan zijn de onderdelen gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. 

Voorbeeld van circulair bouwen

Dit Flevolandse paviljoen op Floriade Expo 2022 is een voorbeeld van circulair bouwen. Er wordt veel hout gebruikt, de vloer is van 100% gerecycled beton en de ruwbouw is ook direct de afbouw. De houten delen zijn opgebouwd door verschillende houtlagen in verschillende richtingen op elkaar te lijmen. Hierdoor is minder hout nodig, maar is de constructie wel sterk.
De toegepaste bouwmethode is uniek maar wordt nog niet veel toegepast in Nederland. Terwijl het toch veel voordelen heeft: korte bouwtijd en minder materiaalgebruik. Met Food Forum laten wij zien dat circulair bouwen kan.

Ontmoetingsplek voor foodprofessionals

Voorjaar 2021 gaat Food Forum open en kan er in een inspirerende omgeving door foodprofessionals gewerkt worden aan het voedselsysteem van de toekomst.