Aflevering 4: Paksoi

Het EAT-Lancet-menu bestaat voor maar liefst 50 procent uit groente en fruit. Flevoland is gemaakt voor de landbouw. Een echte akkerbouwprovincie; in Flevoland wordt meer groente verbouwd, dan in de andere provincies.  Boontjes, wortelen, aardappelen, bieten, uien, maar ook knoflook, soja, asperges, kikkererwten en quinoa komen hier van het land. Allemaal ingrediënten voor het menu voor de toekomst.

In deze aflevering gaan Sharon en Bart naar Almere om daar paksoi van Flevolandse bodem te proberen. Met deze paksoi maakt Sharon een heerlijke salade.

Luister de aflevering hier:

Sharon’s recept met Paksoi (4 personen)

Ingrediënten:
•    1 paksoi
•    1 rode ui
•    1 el vissaus
•    1 el sojasaus

Bereidingswijze:
1.    Snijd de paksoi in repen van ongeveer 1 cm dik en spoel ze schoon onder koud stromend water.
2.    Snijd de rode ui in halve ringen.
3.    Maak een salade door de gesneden paksoi en rode ui in een kom te mengen.
4.    Voeg de vissaus en sojasaus toe aan de salade.
5.    Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Serveertip:
Deze paksoi salade is heerlijk bij vrijwel elk gerecht, of geniet er gewoon zo van als een lichte en smaakvolle snack. Eet smakelijk!