Openbaar vervoer

De provincie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het openbaar vervoer (OV) in de gemeenten Urk, Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad. De vervoerders OV Regio IJsselmond (de streeklijnen in Flevoland) en Arriva (de stadsdienst Lelystad) verzorgen dit openbaar vervoer Het stadsvervoer in Almere is de verantwoordelijkheid van de gemeente Almere. NS verzorgt het treinvervoer.

Voor haar inwoners streeft de provincie naar goede beschikbaarheid, reisinformatie en veiligheidsbeleving van het OV en comfortabele bussen. De provincie heeft een beperkt budget en biedt binnen de financiële mogelijkheden naar passend OV dat aansluit op de mobiliteitsvraag van zijn inwoners en bezoekers.

Dienstregeling en tarieven

Bekijk de actuele dienstregeling en tarieven van OV Regio IJsselmond (streekvervoer), de actuele dienstregeling en tarieven van Arriva (stadsvervoer Lelystad) en de actuele dienstregeling en tarieven van Keolis (stadsvervoer Almere).

OV-ambassadeurs

Niet iedereen is even bekend met het reizen met het openbaar vervoer. Om deze mensen op weg te helpen, zijn er OV-ambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die voorlichtingsbijeenkomsten en proefritten organiseren. De OV-ambassadeurs leggen onder andere uit hoe u kunt het reizen met het OV, hoe de OV-chipkaart werkt, hoe u een abonnement kunt aanvragen of verlengen en wat de coronamaatregelen voor het reizen met het OV betekenen. Een actueel overzicht van de activiteiten en bijeenkomsten staat op de website van Ervaar Het OV. Bekijk het werk van de ambassadeurs in een Vimeo-video.

Suggesties en klachten

Heeft u suggesties? Dan horen wij deze graag via info@flevoland.nl. Bij klachten over het OV kunt u contact opnemen met OV Regio IJsselmondArriva of Keolis. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie.

Handige links

U vindt op de volgende websites meer informatie over openbaar vervoer in Flevoland.