Rondweg Lelystad-Zuid

De wegen in en rond Lelystad worden drukker. Daardoor kan het verkeer minder goed doorrijden en ontstaan er onveilige situaties. Door de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Warande en de groei van het aantal bezoekers naar Nationaal Park Nieuw Land komt er in de toekomst nog eens extra verkeer bij. De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad willen een nieuwe Rondweg Lelystad-Zuid aanleggen om:

  • Problemen in de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid te voorkomen
  • Te zorgen voor een betere bereikbaarheid van de zuidwestkant van Lelystad

De weg loopt vanaf aansluiting 9 op de A6 tot en met de huidige Westerdreef. In september 2021 is een voorkeursoplossing vastgesteld door de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad.

Denk mee

De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben belanghebbenden betrokken bij het proces. In de zomer van 2022 kon iedereen reageren op de plannen. De reacties hebben we zo veel als mogelijk verwerkt in de plannen. Alle reacties zijn verwerkt in een Reactienota. Deze is onderaan deze pagina te downloaden. Wilt u reageren of meedenken, of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u aan voor de nieuwsbrief of stuur een e-mail naar rondweglelystadzuid@flevoland.nl.