Openbaar vervoer

De provincie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het openbaar vervoer. Ze heeft daarvoor na een aanbestedingsprocedure de vervoerder OV Regio IJsselmond ingeschakeld. OV Regio IJsselmond voert de dienstregeling voor onze provincie uit. Een goede beschikbaarheid naar plaats en tijd, voldoende comfort en een goede veiligheidsbeleving zijn daarvoor van belang. De provincie streeft naar een kosteneffectief openbaarvervoersysteem dat aansluit op de mobiliteitsvraag. Het stadsvervoer per bus in gemeente Almere en gemeente Lelystad is een verantwoordelijkheid van de gemeenten.

Dienstregeling

Bekijk de actuele dienstregeling van OV Regio IJsselmond. In Almere en Lelystad rijden de vervoerders Keolis en Arriva. Bekijk de actuele dienstregeling van Keolis en de actuele dienstregeling van Arriva.

OV-ambassadeurs

Niet iedereen is even bekend met het reizen met het openbaar vervoer. Om deze mensen te helpen, maakt de provincie gebruik van OV-ambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die voorlichtingsbijeenkomsten en proefritten organiseren. De OV-ambassadeurs leggen onder andere uit hoe de OV-chipkaart werkt, hoe het werkt om een abonnement aan te vragen of te verlengen, hoe u kunt reizen met het OV en wat de coronamaatregelen voor het reizen met het OV betekenen.

Door de coronamaatregelen is het programma van de OV-ambassadeurs aangepast. Dit betekent dat de activiteiten en bijeenkomsten voorlopig zijn geschrapt. Wel kunt u gebruik maken van de telefonische spreekuren. Op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur kunt u spreken met een OV-ambassadeur via telefoonnummer 038 – 3037010. Bekijk het werk van de ambassadeurs in een Vimeo-video. En wilt u meer informatie, kijkt u dan op Ervaar Het OV,

Suggesties en klachten

Heeft u suggesties? Dan horen wij deze graag via info@flevoland.nl. Bij klachten kunt u contact opnemen met OV Regio IJsselmond. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie.

Handige links

U vindt op de volgende websites meer informatie over openbaar vervoer in Flevoland.