Openbaar vervoer

De provincie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het openbaar vervoer. Ze heeft daarvoor na een aanbestedingsprocedure de vervoerder OV Regio IJsselmond ingeschakeld. OV Regio IJsselmond voert de dienstregeling voor onze provincie uit. Een goede beschikbaarheid naar plaats en tijd, voldoende comfort en een goede veiligheidsbeleving zijn daarvoor van belang. De provincie streeft naar een kosteneffectief openbaarvervoersysteem dat aansluit op de mobiliteitsvraag. Het stadsvervoer per bus in gemeente Almere en gemeente Lelystad is een verantwoordelijkheid van de gemeenten.

Dienstregeling

Bekijk de actuele dienstregeling van OV Regio IJsselmond. In Almere en Lelystad rijden de vervoerders Keolis en Arriva. Bekijk de actuele dienstregeling van Keolis en de actuele dienstregeling van Arriva.

OV-ambassadeurs

Niet iedereen is even bekend met het reizen met het openbaar vervoer. Om deze mensen te helpen, maakt de provincie gebruik van OV-ambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die voorlichtingsbijeenkomsten en proefritten organiseren. Hierbij leggen ze onder andere uit hoe de OV-chipkaart werkt. Om te zien waar en wanneer de ambassadeurs voorlichting geven, gaat u naar ervaarhetov.nl.

Suggesties en klachten

Heeft u suggesties? Dan horen wij deze graag via info@flevoland.nl. Bij klachten kunt u contact opnemen met OV Regio IJsselmond. Binnen twee weken ontvangt u een reactie. U kunt uw klacht zowel per e-mail als per brief indienen. Het adres:

Ovregioijsselmond Klantenservice Openbaar Vervoer
Postbus 357
8260 AJ Kampen

Meer informatie

U vindt op de volgende websites meer informatie over openbaar vervoer in Flevoland.