Mobiliteitshub van de toekomst

Ideeën hoe reizigers op trein -en busstations leuker, prettiger en veilig kunnen wachten op de bus of trein? En wil je deze ideeën graag uitwerken en jouw droombeeld voor de hub van de toekomst laten zien? Lees dan verder, want dan is deze opdracht iets voor jou.

Vraagstuk

Ontwerp de mobiliteitsclub van de toekomst! In Flevoland willen we reizigers meer opties bieden om gebruik te maken van het OV of deelmobiliteit. Belangrijk daarvoor zijn: de overstappunten zoals bus -en treinstations waar wordt overgestapt tussen bijvoorbeeld het OV, (deel)fiets en auto. Hoe maken we deze overstap en wachttijd op een hub voor reizigers zo prettig mogelijk? En hoe maken we hubs tot een leuke omgeving waar mensen willen verblijven?

Ideeën

Om de hub van de toekomst te ontwerpen, kijk je naar verschillende voorzieningen (koffiecorner, werkplekken, fietsenmaker etc.). Wat hoort volgens jou op een hub aanwezig te zijn? We weten dat jullie allemaal vol zitten met creativiteit en kwaliteit, dus inspireer ons met de beste ontwerpen. Hoe stal je je fiets het veiligst? Hoe kan deelmobiliteit een plek kan krijgen op de hub? Hoe vermaak je mensen, terwijl zij aan het wachten zijn? Kijk bijvoorbeeld ook hoe je leeft op de hub, zodat gebruikers zich ook veilig voelen. Je mag hierin je creativiteit de vrije loop laten.

Opdracht

Breng je ideeën over de hub samen en laat ons zien hoe de hub van de toekomst, volgens jullie, eruit ziet. Laat zien welke voorzieningen aanwezig zijn, hoe je als reizigers prettiger wacht en verblijft op de hub en hoe je de verschillende mobiliteitsvormen een plek geeft op de hub. Zoals OV, deelmobiliteit en fiets/auto. Presenteer je ontwerp met een sfeerimpressie, maquette en/of een schets van jullie hub van de toekomst.

Aanmelden

Wil jij de hub van de toekomst bedenken? Meld je dan nu aan voor deze opdracht dan ontvang je meer informatie.