Wonen in cijfers

Flevoland bouwt voor Nederland. De komende jaren bouwen we 100.000 huizen voor nieuwe inwoners. We bouwen woningen voor jong en oud. Voor nu en later. Want in Flevoland woon je voor je leven. Ben jij benieuwd wat de gemiddelde woningprijs is? Hoe oud de inwoners zijn? En wat het verschil is tussen onze 6 gemeenten? Op deze pagina vind je de informatie die je daar bij helpt.

Wooncijfers

75 jaar geleden bestond Flevoland nog niet. Flevoland is ontworpen op de tekentafel. Inmiddels is het de thuishaven voor ruim 400.000 inwoners op een oppervlakte van 2.412 km2 aan land en water. De strakke lijnen van de landbouwgronden, wegen en wateren maken het landschap bijzonder. Het door de mens ontwikkelde polderland wordt beschermd door kilometerslange dijken bezit naast wilde natuur ook moderne steden. In Flevoland bieden we ruimte om te bouwen en om woonwensen te realiseren. Het dashboard over wonen geeft inzicht in verschillende woningkenmerken. Zo zijn er recente cijfers te vinden over het aantal woningen, woningtypen, eigendom en woningwaarde.

Onze gemeenten

Houd je van het bruisen van een moderne stad? Maar zoek je een betaalbare woning op steenworp afstand grote steden zoals Utrecht, Amsterdam en Zwolle? Laat je dan verrassen door een van onze 6 verschillende gemeenten. Hieronder stellen ze zich voor.