Wonen in Flevoland

Ontdek de provincie Flevoland: jouw bron van betaalbare woningen in het hart van Nederland! Ben jij op zoek naar een nieuwe woning in de regio Amsterdam, Utrecht of Amersfoort? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De provincie Flevoland is dé plek waar dromen van een eigen huis werkelijkheid worden. Met een innovatieve aanpak en een toegewijde focus op het oplossen van het woningtekort, bouwt Flevoland huizen voor heel Nederland.

Onderzoek Wonen en Zorg

In 2022 onderzocht bureau Companen in opdracht van provincie Flevoland wat de woonwensen zijn van (toekomstige) ouderen en kwetsbare doelgroepen. Hiervoor kregen verschillende Flevolanders die tot de doelgroep behoren een vragenlijst en werden zij telefonisch geïnterviewd. De resultaten van het onderzoek Wonen en Zorg zijn belangrijk voor de provincie en worden betrokken bij het programma Flevoland bouwt voor Nederland (100.000 woningen).

Samen werken we aan ruimte om te wonen

Wat maakt provincie Flevoland zo speciaal? Allereerst is het de jongste provincie van Nederland, wat betekent dat er veel ruimte is om te groeien en te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we efficiënt inspelen op de behoeften van inwoners uit de regio Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Met uitstekende verbindingen via weg en openbaar vervoer is provincie Flevoland gemakkelijk bereikbaar, zodat je kunt genieten van het beste van beide werelden: de rust van een landelijke omgeving en de dynamiek van een stad.

Bent u benieuwd naar hoe wij wonen in Flevoland vormgeven? Lees het op:

Thuis in Flevoland

Ben je op zoek naar je droomhuis in Flevoland? Dan vind je op deze pagina alles wat je nodig het om je (t)huis in Flevoland te regelen.