Openbaar vervoer

De provincie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het openbaar vervoer (OV) in de gemeenten Urk, Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad. De vervoerder EBS verzorgt dit openbaar vervoer onder de naam RRReis. Het busvervoer in Almere is de verantwoordelijkheid van de gemeente Almere en wordt gereden door vervoerder Keolis onder de naam AllGo en RNet. NS verzorgt het treinvervoer op de Hanzelijn en Flevolijn.

Voor haar inwoners streeft de provincie naar goede beschikbaarheid, reisinformatie en veiligheidsbeleving van het OV en comfortabele bussen. De provincie heeft een beperkt budget en biedt binnen de financiële mogelijkheden passend OV dat aansluit op de mobiliteitsvraag van zijn inwoners en bezoekers.

Dienstregeling en tarieven

Bekijk de actuele dienstregeling en tarieven van RRReis en de actuele dienstregeling en tarieven van Keolis (busvervoer Almere).

OV-ambassadeurs

Niet iedereen is even bekend met het reizen met het openbaar vervoer. Om deze mensen op weg te helpen, zijn er OV-ambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die voorlichtingsbijeenkomsten en proefritten organiseren. De OV-ambassadeurs leggen onder andere uit hoe u kunt het reizen met het OV, hoe de OV-chipkaart werkt, hoe u een abonnement kunt aanvragen of verlengen en wat de coronamaatregelen voor het reizen met het OV betekenen. Een actueel overzicht van de activiteiten en bijeenkomsten staat op de website van Ervaar Het OV. Bekijk het werk van de ambassadeurs in een Vimeo-video.

Suggesties en klachten

Heeft u suggesties? Dan horen wij deze graag via info@flevoland.nl. Bij klachten over het OV kunt u contact opnemen met RRReis of AllGo. Binnen 2 weken ontvangt u een reactie.

Meedenken

Als u het interessant vindt om regelmatig mee te denken over het OV in Flevoland is het Reizigersoverleg Consumentenbelangen OV (ROCOV Flevoland) misschien wel wat voor u. Meer informatie vindt u hier op de pagina Reizigersoverleg Flevoland

Handige links

U vindt op de volgende websites meer informatie over openbaar vervoer in Flevoland.