Wij geloven in de unieke kwaliteiten en talenten van elk mens. En begrijpen dat mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking dezelfde wensen en dromen hebben als ieder ander - een warm en gezellig thuis, een plek om zichzelf te zijn, en de vrijheid om deel te nemen aan de samenleving. Daarom vinden we het belangrijk om woonvoorzieningen te ontwikkelen die hun behoeften centraal stelt en hen in staat stelt om volledig deel te nemen aan het dagelijks leven.

Streven naar zelfstandigheid

We willen ons inzetten voor woonvoorzieningen speciaal ontworpen zijn om mensen met beperkingen te ondersteunen in hun streven naar zelfstandigheid. We stimuleren de ontwikkeling van hoogwaardige accommodaties die zijn aangepast aan individuele behoeften, met toegankelijke voorzieningen en technologische innovaties die het leven gemakkelijker maken. Van aangepaste appartementen tot gemeenschappelijke ruimtes die uitnodigen tot sociale interactie, elke stap is zorgvuldig doordacht om een gevoel van thuis en gemeenschap te creëren.

Samen met de buurt

Maar wat deze woonvoorzieningen echt bijzonder maakt, is de aandacht die wordt besteed aan het bevorderen van inclusie in de bredere gemeenschap. De Flevolandse woonprojecten zijn strategisch gelegen in diverse wijken, waar mensen met beperkingen volledig kunnen opgaan in het lokale leven. We geloven dat een inclusieve samenleving geen afzondering betekent, maar een samenwerking tussen mensen van alle achtergronden en vermogens. Daarom werken we nauw samen met woningcorporaties, buurtbewoners, maatschappelijke organisaties om begrip, acceptatie en betrokkenheid te bevorderen.

Interview Ton Bus

Een fijne plek om te wonen voor nu en voor later. Dat was wat Ton Bus en zijn vrouw zochten voor hun zoon Sander. Lees in het interview hoe hij deze woondroom werkelijkheid liet worden.