Energie en duurzaamheid

Flevoland staat bekend om haar windmolens. Bijna een kwart van alle windenergie komt uit onze provincie. Maar ook op andere gebieden is Flevoland actief om de energie in Flevoland zo duurzaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met zonne-energie en warmte uit de bodem of water. En dat doet de provincie niet alleen, maar altijd in samenwerking met andere overheden, organisaties en de Flevolanders zelf. Daarom is de provincie ook een partner in de Flevolandse Energie Agenda.

Op naar de toekomst

De combinatie van groei en groen biedt kansen voor de economie en werkgelegenheid in de provincie. Denk bijvoorbeeld aan de banen die ontstaan door de plaatsing, het onderhoud en beheer van windturbines. Of de installatie van warmtepompen en andere installaties. De studenten van vandaag kunnen ons helpen om de uitdagingen van morgen aan te pakken.

Neutraal

In 2030 provincie Flevoland volledig energieneutraal zijn en in 2050 willen we CO2-neutraal zijn. Dit heeft de wereld ook afgesproken in het Parijs-akkoord. Samen met u maken we deze ambitie waar: er zijn volop mogelijkheden voor duurzame energie!