Informatiefase

Met tien zetels is de BoerBurgerBeweging de grootste partij geworden in Flevoland tijdens de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Pieter van Maaren en Herman Sietsma zijn door de BBB in Flevoland gevraagd als verkenners. Zij hebben tijdens de informatiefase onderzocht welke mogelijkheden er zijn om een nieuw college van Gedeputeerde Staten te vormen. Op 5 april 2023 presenteerden zij hun rapport met bevindingen aan Provinciale Staten. In dit rapport adviseren Sietsma en Van Maaren om de onderhandelingen over een akkoord in te gaan met vijf partijen: BBB, VVD, ChristenUnie, PVV en SGP. Volgens Sietsma en Van Maaren zou ook JA21 nog aan kunnen schuiven aan de onderhandelingstafel.

Pieter van Maaren

Pieter van Maaren is oud-burgemeester van Urk en nu burgemeester van Zaltbommel. De CDA-politicus kent de provincie en bijbehorende uitdagingen goed. Als burgemeester van Urk was hij ook voorzitter van de Kring van Burgemeesters in Flevoland.

Pieter van Maaren

Herman Sietsma

Herman Sietsma is jurist en bestuurskundige. Hij is in 2016 lid geweest van de Eerste Kamer voor de ChristenUnie. Sietsma was van 2000-2011 algemeen directeur van de provincie Utrecht. Hij werkte al eerder als verkenner voor het vormen van een college in Zwolle.

Herman Sietsma

Post tijdens de informatiefase

Lobbybrieven voor de informateurs en de partijen kunnen gestuurd worden naar griffie@flevoland.nl.

Download

Rapportage van bevindingen

pdf - 610,49 kB
Open de pdf