Regiotaxi Flevoland

Regiotaxi Flevoland is openbaar (regionaal) vervoer voor iedereen. Met Regiotaxi Flevoland kunt u reizen vanuit of naar de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad.

Van deur tot deur

Het startpunt of eindpunt van uw rit moet altijd in één van de deelnemende gemeenten liggen. In Lelystad is de regiotaxi alleen bestemd voor reizigers met een Wmo-vervoerspas. De regiotaxi rijdt van deur tot deur. U hoeft dus niet bij een halte te wachten.

Busje van de Regiotaxi

Samen met andere passagiers

De Regiotaxi Flevoland rijdt elke dag van de week van 6.00 uur ’s morgens tot 0.30 uur ’s nachts. U deelt de taxibus met andere passagiers, daardoor bent u soms iets langer onderweg. U kunt een Regiotaxi reserveren via telefoonnummer 0900 - 222 88 77.

Coronamaatregelen

Voor het reizen met Regiotaxi Flevoland gelden een aantal aangepaste maatregelen. Daarmee kunnen we u als reiziger op een verantwoorde en veilige manier vervoeren.

Algemene maatregelen

 1. De vervoerder zorgt ervoor dat de algemene hygiënemaatregelen worden nageleefd.
 2. De instellingen en andere organisaties waar vandaan of waar naar toe reizigers worden vervoerd, zijn verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen en afspraken die daar gelden.
 3. Reizigers en begeleiders volgen de adviezen van het RIVM op voor het vervoer van en naar een andere locatie. Dit betekent dat iedereen met coronagerelateerde klachten niet kan reizen met Regiotaxi Flevoland.
 4. U zorgt ervoor dat u klaarstaat voordat de chauffeur komt voorrijden.
 5. U volgt de aanwijzingen van de chauffeur en bewaart zoveel mogelijk de afstand van 1,5 meter.

Maatregelen in de taxi

 1. Bij het reizen met Regiotaxi Flevoland is het sinds 8 februari 2021 verplicht om een medisch mondmasker te dragen. De chauffeur draagt ook zo'n medisch mondkap.
 2. Heeft u een medische indicatie waarom een medisch mondkapje voor u niet mogelijk is, dan moet u dat bij de reservering van de rit aangeven.
 3. Bij de aanvraag van een rit vraagt het callcenter u altijd of u coronagerelateerde klachten heeft Heeft u klachten? Dan kunt u niet reizen met Regiotaxi Flevoland. Als de chauffeur twijfels heeft of u klachtenvrij bent, beslist de chauffeur of u wel of niet meekunt.
 4. Het callcenter houdt een overzicht bij van reizigers die met Regiotaxi Flevoland zijn vervoerd. Als er toch corona bij een reiziger ontdekt wordt, dan kan het callcenter achterhalen wie er in de bus hebben meegereisd.
 5. De chauffeurs maken de deurgrepen, armleuningen, veiligheidsgordels, pinapparatuur en handgrepen tussendoor extra schoon en ventileren de taxi(bus) zo veel als mogelijk tussen ritten door.
 6. De chauffeur helpt, waar nodig, met het omdoen van de gordel en het vastzetten van de rolstoel. De chauffeur doet dit volgens de maatregelen van het RIVM en houdt zoveel mogelijk afstand.
 7. Uitgangspunt voor het aantal reizigers is:
  1. Afhankelijk van de grootte van de bus/auto betekent dat bij een auto maximaal twee reizigers en bij een bus maximaal 4 reizigers.
  2. Voor reizigers tot 18 jaar is er geen maximum aantal
  3. Als het mogelijk is dan maken we zoveel mogelijk gebruik van vaste groepen
Download

Open het vervoerreglement

pdf - 223,28 kB
Open de pdf
Download

Informatie voor WMO gebruikers

pdf - 229,31 kB
Open de pdf