Initiatief SGL Lelystad

De organisatie van gemeentelijke opvanglocatie SGL Lelystad heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor de Oekraïense vluchtelingen in Flevoland. Er is een mooi aanbod van activiteiten samengesteld voor jong en oud, waarvoor zij van de provincie Flevoland een bijdrage hebben ontvangen vanuit de subsidie 'Nadere regels ondersteuning maatschappelijke initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen'.

Er waren culturele en sportieve activiteiten in Flevoland en ook daarbuiten. Zoals kunstlessen bij Kubus in Lelystad, zwemactiviteiten in Sportcentrum de Koploper, een bezoekje aan Dolfinarium in Harderwijk en zelfs een bezoek aan Madurodam, om historisch Nederland in het klein te bewonderen. Kinderen en hun ouders konden mee met een busrit naar Tom’s Creek of Batavialand en deelnemen aan de typisch Flevolandse tulpenroute.

De Oekraïners hebben het erg naar hun zin gehad en konden zo plezier maken met elkaar, kennismaken met onze geschiedenis en cultuur en actief bezig zijn. Ter afsluiting van het activiteitenseizoen, is er tenslotte voor iedereen een heerlijke gezamenlijke barbecue gehouden.

Een mooie afleiding van wat er zich in Oekraïense afspeelt.