Bouw kunstpaviljoen in Almere gestart

16 sep 2021

In Almere komt straks een opvallend kunstpaviljoen dat wordt gebouwd als voorloper van een nog te ontwikkelen kunstmuseum. Het paviljoen opent op 14 april 2022, tegelijk met de Floriade Expo 2022. De eerste tentoonstelling in het paviljoen gaat over de natuur van de toekomst, met werk van lokale, nationale en internationaal kunstenaars. Onlangs ging de eerste paal van het kunstpaviljoen de grond in.

Blikvanger

Het kunstpaviljoen in Almere belooft een echte blikvanger te worden met drie cirkelvormige objecten die in het water liggen. Zowel de transparante expositieruimte, als de ringvormige promenade en het platform lijken op het water te drijven. Het innovatieve ontwerp is van Studio Ossidiana.

Uitdagend bouwproces

Op 8 september ging de eerste paal de grond in, het startschot voor ruim zes maanden bouwen. De locatie, het Weerwater in Almere, brengt de nodige technische uitdagingen met zich mee. Omdat de bouw grotendeels óp het water en binnen een beperkte ruimte plaatsvindt, wordt er gebruik gemaakt van drijvende pontons voor zwaar materieel. De oplevering staat gepland op 15 februari 2022.

Relatie tussen mens en natuur

Vanaf 14 april 2022 is het kunstpaviljoen in Almere elke dag open voor publiek. Bezoekers kunnen dan de kunstzinnige architectuur van Studio Ossidiana en de eerste tentoonstelling over de natuur van de toekomst bewonderen. Deze tentoonstelling is tijdens de gehele duur van de Expo te zien en wordt verzorgd door vijf kunstenaars te weten Heleen Blanken (NL), Theo Triantafyllidis (GR), Max de Waard (NL), Yaloo (korea) en Maison the Faux (NL).