Flevoland is matchfundingpartner 'Voordekunst'

13 okt 2022

Voordekunst 4

Fonds voor culturele ontwikkeling

Met een online kick-off op donderdag 20 oktober zet crowdfundplatform ‘Voordekunst’ makers en culturele instellingen op de kaart. Directeur Kristel Casander weet als geen ander hoe moeilijk het voor hen is om zonder voldoende financiële middelen hun ideeën om te zetten naar werkelijkheid. Daarom heeft Flevoland het Fonds voor culturele ontwikkeling ingesteld die hen een steuntje in de rug biedt.

Hoe werkt het?

Makers en culturele instellingen kunnen een eigen crowdfundcampagne opzetten via het platform ‘Voordekunst’. Dit platform geeft advies, begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. Hoe leuk is het als jouw idee omgezet wordt naar werkelijkheid. Die ervaring heeft Sentini Grunberg (foto) inmiddels ook. Het door haar geïnitieerde Afro scifi-museum was onderdeel van het Uitfestival Almere. Met dit pop-up museum konden kinderen sciencefiction beleven vanuit de Afrocultuur. Haar volgende pop-up museum is een raamexpositie. Te zien vanaf 22 tot en met 31 oktober 2022 in het Cultuurhuis Almere Buiten. Daarnaast hangen er ook kunstwerken van haar in de bibliotheek Almere Buiten. Deze zijn te zien vanaf 22 oktober tot en met 30 november 2022.

De provincie helpt graag bij deze initiatieven. Hoe we dat doen? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin Sentini Grunberg en Kristel Casander uitleggen wat 'Voordekunst voor' jou kan betekenen.

Online Kick-off crowdfunding

Denk je na over een creatief project en ben je op zoek naar middelen? Bezoek dan op donderdag 20 oktober om 15.00 uur de online Kickoff crowdfunding voor creatieve makers uit Flevoland. Tijdens de online Kickoff crowdfunding krijg je persoonlijke begeleiding bij het opstarten van het project, om jouw campagne met een voorsprong te beginnen. En 'Voordekunst' vertelt wat de matchfundingpartners provincie Flevoland, Cultuurfonds Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland kunnen betekenen voor jouw project. Tickets hiervoor zijn te verkrijgen via Eventbrite

Samenwerking

De provincie Flevoland werkt samen met matchfundingpartner 'Voordekunst' om zo crowdfunding te stimuleren voor culturele projecten in de provincie: zowel bij de makers (individuele kunstenaars en kunstinstellingen) als bij potentiële donateurs. Flevoland steunt op deze manier culturele projecten die uitgevoerd worden in de provincie Flevoland en makers of instellingen die werkzaam en/of gevestigd zijn in de provincie Flevoland.

Meer weten? Ga naar het crowdfundplatform of naar de partnerpagina van Flevoland Voordekunst.