Minister Harbers geeft startschot voor aanpak afrit A27 en HOV-haltes Eemnes

22 jun 2022

Minister Mark Harbers, van Infrastructuur en Waterstaat, onthulde vanmiddag het bouwbord waarmee hij de start van de verbreding van de afrit van de A27 en de aanleg van HOV-bushaltes Eemnes markeerde. Jan de Reus: “De A27 is voor veel Flevolanders een belangrijke weg voor de bereikbaarheid en ontsluiting van Flevoland.” De aanpassingen in de weg zullen tot een betere doorstroming op de A27 leiden, en daarmee tot een vlottere verkeersafwikkeling in Eemnes en de omliggende regio. Met de HOV komt er een snelle OV-verbinding met Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Almere. Het gehele project wordt deze zomer aanbesteed en moet medio 2023 worden opgeleverd.

Gezamenlijke inspanning

“Dit is een gezamenlijke inspanning van Rijk en regio: niet alleen Rijkswaterstaat, maar ook de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland dragen hun steentje hieraan bij. Dat we deze integrale aanpak gezamenlijk mogen aftrappen met een bezoek van minister Harbers is echt de kers op de taart” aldus wethouder Theo Reijn, gastheer van de bijeenkomst. “Eemnes heeft echt een schakelfunctie in de regio. Het is van groot belang dat het verkeer nu en in de toekomst in goede banen wordt geleid. We zetten niet alleen in op een betere bereikbaarheid met de auto, maar ook op een betrouwbaar, snel en comfortabel OV-netwerk. Ik ben dan ook heel blij dat het is gelukt om het werk aan de A27 en de HOV te combineren tot één integraal project.”. Aanpak files Om de files op de afrit aan te pakken wordt de afrit verbreed en worden de kruispunten met slimme verkeerslichten uitgevoerd. Deze verkeerslichten reageren op het aanbod auto’s of fietsers. De HOV-bus zal aan de linkerkant van de afrit afbuigen om zo makkelijk naar de haltes te rijden. Deze komen aan beide zijden van de A27 te liggen en worden voorzien van P + R- plekken en fietsenstallingen.

Foto: Margot Brakel

Fotobijschrift: De A27 is voor veel Flevolanders belangrijk voor de bereikbaarheid en ontsluiting van Flevoland. Bij de onthulling van het bouwbord waren o.a. gedeputeerden van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland, de wethouders Verkeer en Vervoer van de regio’s Amersfoort en Gooi en Vechtstreek en diverse omwonenden aanwezig.