Muzikaal Flevolands talent Dylan Prentner wint beurs Han Lammers Fonds

23 sep 2021

Dylan Prentner

Gebeld worden door de commissaris van de Koning van provincie Flevoland overkomt je niet elke dag. Het overkwam Flevolands talent Klassiek Gitaar Dylan Prentner wel. Leen Verbeek feliciteerde de student met de beurs van € 5000,- die hij mag ontvangen namens het Han Lammers Fonds. De uitreiking daarvan is op 18 november om 16.00 uur in de Kubus in Lelystad.

Over Dylan

Als 18-jarige student Klassiek Gitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen heeft Dylan inmiddels heel wat prijzen op zijn naam staan, zoals een eerste plek in de jeugdcategorie van het Antwerpen Gitaar Festival, meerdere prijzen in het Nordhorn Gitaar Festival en het afgelopen jaar een eervolle vermelding in de derde categorie van regio West 2 in het Prinses Christina Concours. Dylan startte zijn liefde voor de klassieke gitaarmuziek al op jonge leeftijd, waardoor hij met zijn talent in 2017 terecht kon bij het Conservatorium van Amsterdam, de Sweelinck Academie waar hij een jaar studeerde. Samen met zijn ouders en het gezin verhuisde hij van Amsterdam naar Lelystad op nog geen 5 minuten lopen van de bossen. Daar gaat hij volgens zeggen graag naartoe om tot rust te komen. Tussen 2018 en 2020 volgde Dylan de opleiding voor Jong Talent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar hij nu de Bachelor Klassieke Muziek volgt. Hij verwacht in 2024 daarvan af te studeren.

Ontwikkeling blijvend stimuleren

Vanwege de coronapandemie, kon hij tijdelijk niet meedoen aan internationale concoursen om zijn talent te delen of te netwerken. Dylan: “Nu we weer wat meer mogen wil ik graag het komende jaar weer reizen. Daarom ben ik zo blij met deze beurs, want die maakt het voor mij mogelijk de reis- en deelnamekosten te betalen om mee te doen aan zeker 5 festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast wil ik graag masterclasses volgen en heb ik mijn kosten voor het studiejaar aan het conservatorium. Met het bedrag van deze beurs kan ik het komende jaar zonder economische zorgen mijn groei als muzikant blijven stimuleren.”

Over het Han Lammers Fonds

Het Han Lammers Fonds (HLF) ondersteunt jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Jongeren die hun talent verder willen ontwikkelen. Leen Verbeek: “Het fonds is bedoeld voor beginnende kunstenaars en dat is dit jaar Dylan Prentner. Juist omdat hij al jaren ook internationaal aan de weg timmert vind ik het een stimulans hem deze beurs van € 5.000,- te overhandigen.” Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland: Han Lammers. Door toekenning van beurzen, levert het Han Lammers Fonds jaarlijks een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland.