Nieuwe initiatieven voor recreatie en toerisme Flevoland

14 mrt 2019

4 projecten krijgen voor 2019 subsidie zodat er in Flevoland voor bezoekers en inwoners nog meer te beleven valt. De subsidieregeling is begin 2018 in het leven geroepen met het vaststellen van het beleidsplan recreatie & toerisme. Initiatieven van nieuwe of bestaande projecten die de beleving van het verhaal van Flevoland als 'nieuw land op de zeebodem' vergroten, komen voor de subsidie in aanmerking.

Voorbeelden

Strandwachters

Met het plaatsen van 10 houten objecten op een traject van 3 kilometer lang, vertelt het project 'Strandwachters' het verhaal van het ontstaan van de polder en de verhalen van Flevolandse inwoners.

Ms Waddenzee

De ms Waddenzee organiseert straks vanaf de steiger bij Batavialand vaartochten naar onder meer de Marker Wadden en het Werkeiland. Aan boord is een interactieve tentoonstelling over het Verhaal van Flevoland te zien.

Mountaindijken

Stichting MTB Lelystad gebruikt de subsidie voor de 2e fase van het project Mountaindijken. Door middel van bebording wordt een goede aansluiting gemaakt met de MTB-track in het Zuigerplasbos. Met QR-codes wordt het verhaal van Flevoland als nieuw land op de zeebodem verteld. De Mountaindijken wordt ook onder de aandacht gebracht.

Nieuwland Experience

Tot slot wordt de Nieuwland Experience Virtual Reality en mobiele escaperoom een nieuwe toeristische attractie. Opererend vanaf het Werkeiland in Lelystad, kunnen bezoekers door middel van een VR-film en het spelen van de escaperoom de sfeer van het werkeiland in de jaren ’50 beleven.

Kansrijke initiatieven

Verantwoordelijk gedeputeerde Michiel Rijsberman: “Hiermee kunnen we het Verhaal van Flevoland als nieuw land op de zeebodem nog breder delen met bezoekers en inwoners. Samen met ondernemers werken we hieraan en we hopen op nog meer goede plannen. Het is belangrijk dat we laten zien hoe uniek onze provincie is, wat we allemaal te bieden hebben om te ervaren en om van te genieten.” Het is nog mogelijk voor toeristisch ondernemers om subsidie aan te vragen, voor zowel dit jaar als de komende jaren. Meer informatie over het aanvragen van subsidie, vindt u in ons loket.